PRIPREME ZA EURO

Vori i Čupić 'letjeli', Mađari nam uzeli bod

07.01.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija isprobava austrijske podloge uoči početka Europskog prvenstva. Pripremni turnir u Bečkom Novom Mjestu otvoren je remijem 30:30 (13:16) protiv tradicionalno tvrdih Mađara

Izbornik Červar koristio je neke nove igrače, od kojih se naviše istaknuo vratar Čarapina, no osovina je bila prepoznatljiva, ako izuzmemo nelogično izostavljanje legendarnog kapetana Metličića.

Uvodne minute Hrvati su iskoristili za trijumfalni let i uskoro je na semaforu svijetlilo oku ugodno vodstvo od 5:1. Činilo se da će prva pobjeda doći lakše od očekivanog, no bila je to zabluda. Gal je pet minuta kasnije izjednačio na 6:6, a Krivokapić na isteku poluvremena postavio zabrinjavajuće vodstvo Mađara od 16:13.

Ipak, u nastavku su linije ponovno dobile prepoznatljive konture i u 39. minuti Vori je donio izjednačenje (17:17). Na vodstvo smo morali pričekati još deset minuta, a za 24:23 zabio je Manuel Štrlek, koji je dotada promašivao iz svih pozicija. Ipak, riječ je o jednom od naših najjačih aduta i hitro krilo to je u nastavku utakmice i pokazalo.

Hrvatska nije ispuštala prednost do kraja, ona je stalno varirala između jednog i dva gola razlike. Duvnjak je zabio za 30:28 minutu prije kraja, no Mađari su se još jednom uspjeli podići i izbjeći poraz. Gol za 30:30, svoj četvrti, zabio je Laluska u posljednjoj sekundi susreta.

Hrvatsku su predvodili briljantni Vori i Čupić (pet golova iz sedmeraca) s po devet pogodaka, dok je najefikasniji protivnik bio Eklemović sa sedam golova. Ivano Balić je izdržao sve napore, no bolan udarac u koljeno dobio je Vedran Zrnić. Bez problema očito ne može, ali ne treba sumnjati da će Zrnić uskoro nastaviti raditi punom snagom.

Naši predstavnici turnir nastavljaju dvobojem protiv domaćina Austrije u petak u 20.20 sati, a posljednja provjera na ovom turniru uslijedit će u subotu u 18.15 protiv Poljaka.

HRVATSKA: Čupić 9, Vori 9, Balić 2, Štrlek 2, Duvnjak 2, Gojun 2, Buntić 2, Kopljar 1, Zrnić 1