VAŽE SVE OPCIJE

'Volonter' Josip Pavić: Možda se ostavim vaterpola

09.01.2013 u 16:28

Bionic
Reading

Josip Pavić, vratar Mladosti i vaterpolske reprezentacije za prošlu godinu proglašen je najboljim vaterpolistom svijeta. Splitska 'hobotnica' je na vrhuncu karijere, ali situacija mu nije nimalo blistava

'Nisam baš za plakanje,' rekao nam je Pavić, koji već mjesecima ne prima plaću.

Postavlja se pitanje kako zlatni olimpijac iz Londona živi, kako preživljava njegova obitelj. Optimizma je ostalo još samo u tragovima.

'Valjda će se poporaviti stanje, što da radim? Ako se ne popravi, hvala Bogu ima i drugih stvari osim vaterpola, što ću sad,' ispalio je Pavić.

Najbolji igrač svijeta ostavit će se onoga u čemu je najbolji?

'Moguće je sve. Pa ne vidim drugog smisla, čemu varanje samog sebe? Sve je moguće, a ja vjerujem da će se stanje prije svega u Mladosti popraviti. Dobili smo čvrsta obećanja po ne znam koji put. Vjerujem da će se stanje popraviti u ovih mjesec dana i ja sam uvjeren da će se sve riješiti na najbolji mogući način,' kaže Pavić.

Vaterpolo nije nogomet i Pavić nikad neće dostići cijenu kao Messi - ali da baš nikog nije briga o sudbini ikone našeg vaterpola, naprosto je nevjerojatno. Opcija odlaska u neki drugi inozemni klub je uvijek otvorena, no Pavić želi igrati u Hrvatskoj.

'Pa mislim da se nikome baš ne ide van ako možeš ostati doma. Ako ne možeš ostati doma onda ideš negdje gdje je bolje, a ako nije ni vani bolje onda ćemo tražiti nešto drugo i to je to,' poručuje hrvatski vratar.

Da je krenuo s nogometnom karijerom, u drugoj austrijskoj ligi imao bi veću plaću nego sada u Mladosti. Pavić, kao vrhunski sportaš, ne žali za ovakvim raspletom.

'Izgubio bi na drugoj strani, ne bih imao ni svoj mir, ni ništa drugo,' zaključuje Pavić.