croatia kup 2024.

Vlado Šola s Crnogorcima testira naše rukometaše uoči Europskog prvenstva

03.01.2024 u 12:33

Bionic
Reading

Nakon tri dana treninga u završnoj fazi priprema za EURO 2024. godine, hrvatska će reprezentacija provjeru spremnosti imati na Croatia kupu u Poreču. Naši gosti i protivnici ove godine su Crna Gora i Slovenija. Prvi susret na Croatia kupu igramo s Crnom Gorom u četvrtak, 4. siječnja od 17 sati

Hrvatski rukometaši odrađuju posljednje dane priprema uoči Europskog prvenstva. Prvu utakmicu na Euru (od 10. do 28. siječnja) Hrvatska će igrati 12. siječnja protiv Španjolske (20.30 sati), ali će prije toga izabranici Gorana Perkovca na Croatia kupu baciti 'posljednji glanc' u pripremnim utakmicama protiv Crne Gore (4. siječnja, 17 sati) te Slovenije (6. siječnja, 17 sati).

Istaknimo kako Crnu Goru od veljače prošle godine s klupe vodi proslavljeni hrvatski reprezentativac Vlado Šola. Godinama je Šola bio član stručnog stožera naše reprezentacije i trener golmana pa jako dobro poznaje igrače i sustav igre. Sigurno je da će Crnogorci biti više nego dostojan protivnik u ovoj fazi završnih priprema. Jasno je to i našem izborniku...

'Poznavajući izbornika Crne Gore Vladu Šolu, igrat će brzi rukomet. Moramo se priviknuti na taj tempo jer i Španjolci igraju brzi rukomet, ali i sve druge reprezentacije igraju brzo. Ali mi ćemo se fokusirati na našu igru', rekao je izbornik Goran Perkovac.

Hrvatska reprezentacija je zadnji susret imala krajem travnja protiv Belgije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Osim toga, ovo je prvi put da je reprezentacija pod vodstvom Perkovca kompletna. U svim kvalifikacijskim utakmicama koje je vodio do sada, uvijek je netko nedostajao.

'Zdravstveno stanje je puno bolje i većina igrača danas je u pogonu. Ali nije to samo naš problem i druge reprezentacije se muče s tim', dodao je izbornik.

  • +2
Pripreme hrvatske rukometne reprezentacije za Euro 2024., 26.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff

David Mandić također ističe koliko je za reprezentaciju važna ova pripremna utakmica.

'Dva dana već radimo dosta na taktici, spremamo se za Španjolsku. Sutra igramo protiv Crne Gore, to nam je uvertira za Španjolsku', kazao je Mandić.

Crna Gora je već odigrala jedan prijateljski susret u pripremama za EURO. Bilo je to potkraj prošle godine u Staroj Pazovi protiv Srbije koja je bila bolja 39:37. Inače, Crna Gora sedmi put ide na Europsko prvenstvo. Do sada joj je najbolji plasman bilo 11. mjesto osvojeno prije dvije godine u Mađarskoj.