EUFORIJA TRESE ZEMLJU

Vjerujete li u pobjedu Hrvatske protiv Francuske u polufinalu Eura? Ovako su glasali čitatelji tportala

18.12.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Od 18 sati za finale Europskog prvenstva igraju Hrvatska i Francuska, a naša javnost s optimizmom gleda na polufinale i vjeruje u novu pobjedu

Na papiru je Francuska favorit, ta reprezentacija još ne zna za poraz na turniru, a i po broju medalja jasno je o kakvoj je ekipi riječ. Naše suparnice imaju čak deset odličja s najvećih natjecanja te su aktualne braniteljice europske titule.

No od prošlosti se ne živi, jedino pravo mjerilo je teren, a hrvatske rukometašice tijekom cijelog Eura su pokazale da imaju pravo sanjati o finalu koje bi nam jamčilo prvu povijesnu medalju za naš rukomet. Euforija trese zemlju, takav smo narod, ne treba nam puno da nacija bude na nogama pa često puta i očekivanja od naših sportaša i sportašica nisu realna.

No dobro je da gotovo uvijek s velikim optimizmom navijači gledaju na velike utakmice, čak i kada nismo favoriti. Tako je i prije dvobojae s Francuskom.

U našoj anketi postavili smo pitanje da li vjerujete da izabranice Nenada Šoštarića mogu proći u finale, a točno 50 posto glasača vjeruje da je takav scenarij moguć. Oko 30 posto naših čitatelja je pesimistično i smatra da Francuska prolazi dok 20 posto nije sigurno kako će završiti utakmica.

  • +10
Hrvatska - Norveška (rukomet, EP za ženske) Izvor: EPA / Autor: Bo Amstrup
  • +14
Hrvatska - Rumunjska, EP rukometašica, 10.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: BO AMSTRUP / AFP / Profimedia
  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia