PLJUŠTE POHVALE

Ona je šefica francuske obrane, najviše 'dijeli' batina, a mnoge je iznenadila izjavama o hrvatskim rukometašicama

Bionic
Reading

Svjetska i europska prvakinja, osvajačica srebrne olimpijske medalje, Beatrice Edwige (32) šefica je francuske obrane koja će u petak pokušati zaustaviti hrvatske rukometašice na putu do europskog finala

Francuskinje u Danskoj brane europski naslov iz 2018. godine, a zanimljivo jedina su 'preživjela' ekipa iz iste faze natjecanja s posljednjeg EP-a.

'Doista možemo biti ponosni na to, jer su europska prvenstva najteži turniri od svih', kazala je Edwige u razgovoru za službenu stranicu prvenstva.

Francuska je do polufinala stigla bez poraza upisavši pet pobjeda i remi protiv Rusije. Večeras (18 sati) će s druge strane stajati najugodnije iznenađenje EP-a, reprezentacija Hrvatske.

'Zaista se bojimo Hrvatske. Nemaju što izgubiti, više su prijateljice nego samo suigračice. Stvarno su dobre i izlaze iz okvira s tako velikom borbenošću', naglasila je pivotkinja mađarskog Gyora.

'Za nas je teško suočiti se s ovakvom ekipom. Moramo ih nekako zaustaviti, tako su cool i opuštene. Stoga ne bismo trebali napraviti veliku grešku tvrdeći da smo favoriti, već se izuzetno intenzivno pripremati na putu do finala. Definitivno, bit će to 60 minuta borbe', dodala je.

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

Edwige je do sada u dresu francuske reprezentacije osvojila svjetsko (2017) i europsko zlato (2018), olimpijsko srebro (2016), te europsku broncu (2016).

'Ako pobijedimo u petak, sigurno smo osvojile medalju. I da budem iskrena, trenutno me nije briga koju, ako se kući vratim s medaljom. Ne moramo biti favoriti u petak, već pobjednice', zaključila je Edwige.