benzemino 'novo ruho'

Više od dvije godine bio je to njegov 'zaštitni znak', a onda se tijekom utakmice protiv Finske očito predomislio....

09.09.2021 u 12:29

Bionic
Reading

Karim Benzema u velikoj formi igra za madridski Real, ali i francusku reprezentaciju. Istina, u sve tri utakmice rujanskog kvalifikacijskog mini-ciklusa nije zabio ni gola, ali upisao je asistencije. No, tijekom okršaja protiv Finske, pažnju je privukao još jednim potezom

U siječnju 2019. godine, na gostovanju kod Betisa u Sevilli, i nakon sudara s Marcom Bartrom, Karimu Benzemi slomljen je mali prst na desnoj ruci.

I od tada ovaj sjajni napadač igra s bandažom. Španjolski su novinari došli do zaključka da je od tog trenutka i otkako igra sa zaštitom počeo igrati puno bolje, te da je zbog toga nije želio ni skidati.

Nakon prvih liječničkih nalaza, očekivalo se da će Benzema otići na operaciju, ali kako bi nakon toga morao na dvomjesečnu pauzu, ipak je odlučio pričekati kraj te sezone.

Tadašnji trener Argentinac Santiago Solari u nekoliko je navrata pohvalio Benzeminu požrtvovnost i naglašavao s kakvim rizikom francuski napadač igra.

U ljeto 2019. godine Francuz je odlučio otići na operaciju, jer kost nije zarasla kako je trebala, ali nažalost, operacija nije stigla biti obavljena na vrijeme. Jer opet se trebalo na dvomjesečnu pauzu, a klupskih obveza je bilo previše.

I tako je Benzema još jednu sezonu odlučio igrati sa zamotanom rukom, jer vremena za 'ravnanje' prsta nije imao. Uoči nedavnog reprezentativnog okupljanja fotoreporteri i su uspjeli uhvatiti Benzeminu ruku te se na fotografijama jasno vidi da je prst slomljen i da ga 33-godišnjak jednostavno ne može ispraviti.

No, što se Benzemi dogodilo u glavi, ne znamo, ali znakovito je da je protiv Finske počeo utakmicu s bandažom, ali da ju je tijekom dvoboja ipak odlučio skinuti.

Je li osjetio da mu smeta oko ruke, ili više ne vjeruje u njezinu 'učinkovitost', vidjet ćemo već ovog vikenda u okršaju Reala i Celte.