SUPERSPORT HNL

[VIDEO] Tko će se bolje snaći u sudaru desetkovanih? Evo gdje možete gledati današnji susret Varaždin-Gorica

17.03.2023 u 09:58

Bionic
Reading

U utakmici 26. kola Supersport HNL momčad Varaždina danas od 17 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu dočekuje Goricu, posljednjeplasiranu ekipu lige (MAXSport 1, MAXtv)

U utakmici 26. kola Supersport HNL momčad Varaždina danas od 17 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu dočekuje Goricu, posljednjeplasiranu ekipu lige.

'Neću puno govoriti o Gorici, posljednja utakmica je pokazala da ta ekipa ima karakter, da se želi boriti do kraja. Nije im lako, puno su bodova u zaostatku, ali susret s Istrom 1961 je pokazao da su još živi, osvajaju bodove i nadaju se, što je sportski ostanku u ligi i ja im čestitam na dosad učinjenom. Mi gledamo sebe u sutrašnjoj utakmici ne zanima nas puno suparnik, znamo da Gorica ima i nema što puno izgubiti, ako žele ostati u najelitnijem rangu moraju osvajati bodove, ali i mi želimo, nakon poraza u Rijeci ostvariti pobjedu na domaćem terenu i sve ćemo učiniti da tako i bude', prenose Varaždinske vijesti riječi trenera Varaždinaca Marija Kovačevića.

Zbog tri žuta kartona u konkurenciji za sastav neće biti Ba i Puclin,upitni su Postonjski i Brodić, dok će Teklić, iako je ranije, zbog ozljede, napustio teren na Rujevici, biti u kadru za sastav.

'Na žalost imamo dosta problema uoči utakmice sa sastavom. Dva su igrača otpala zbog žutih kartona, Noa Vugrinec je i dalje izvan konkurencije zbog ozljede, Škaričić je ovaj tjedan trenirao s ekipom i vidjet ćemo koliko ćemo moći na njega računati. Prije dva dana Postonjski se ozlijedio na treningu i tek treba vidjeti hoće li igrati, iako poznavajući kapetana znam da će sutra stisnuti zube, ali vidjet ćemo. Neizvjestan je i Brodić. Za Goricu nam trebaju sto posto spremni igrači, a oni koji će igrati od prve minute moraju ići na glavu ako želimo pobijediti', rekao je Kovačević.

Gorica u Varaždin dolazi bez nekoliko igrača, što zbog bolesti i ozljeda, što zbog kartona, a trener Željko Sopić kazao je da neće tražiti alibi.

'Idemo na noge Varaždinu koji ima europske pretenzije, bez par vrlo bitnih igrača, bez stupa obrane, vjerojatno neće biti ni Vujnovića ni Fruka, a Banić je dobio treći žuti karton,ali što bi rekao jedan moj stari trener - nas 11, njih 11. Dat ćemo sve od sebe da se prije pauze u Goricu vratimo s pozitivnim rezultatom', istaknuo je Sopić.

Uz trenera, utakmicu je najavio i Kristian Fućak koji je dao veliki doprinos ekipi u prošle dvije utakmice na domaćem terenu.

'Dogovorili smo se u svlačionici, prije već dosta kola, da nećemo gledati druge već da moramo mi dati sve od sebe. Naravno, pratimo cijeli HNL, ne samo Šibenik. Odigrali su dobru utakmicu, pobijedili, a mi ćemo pokušati dobiti sljedeću', zaključio je Fućak.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.