ništa se ne mijenja

Video tehnologija po prvi put korištena u Bundesligi: I ona kao pomoć Bayernu!

19.08.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Na otvaranju Bundeslige Bayern je kod kuće pobijedio Bayer Leverkusen rezultatom 3:1, a najviše kontroverzi izazvao je treći pogodak domaćina kojeg je Lewandowski zabio iz penala nakon intervencije video tehnologije...

Bayern već dugo ima naklonost sudaca u elitnom rangu njemačkog nogometa, a čini se da ni video tehnologija to neće uspjeti promijeniti.

Autor: YouTube

Dokaz tome bila je utakmica otvaranja Bundeslige u kojoj je sudac Tobias Steiler dosudio kazneni udarac za domaćina tek nakon pregledavanja video snimke koja je pokazala povlačenje u 16-ercu Roberta Lewandowskog.

Taj se duel dogodilo daleko od lopte i ostaje dvojbeno ima li smisla zbog takvih stvari prekidati igru i mijenjati tijek utakmice, jer nije to u duhu nogometa. Također ostaje dvojba koliko video tehnologija može učiniti nogomet poštenijim kad arbitar odlučuje kada će ju koristiti pa može to raditi samo kad to odgovara uglednijem klubu.

Što se samog dvoboja tiče, Bayern nije briljirao i završio je susret s manje upućenih udaraca od protivnika i manje pretrčanih kilometara, a obrana je izgledala iznimno ranjivo.

Svejedno, golovima Sülea, Tolissa i Lewandowskog došao je do trijumfa rezultatom 3:1, no morat će značajno poboljšati svoju igru ako želi igrati važnu ulogu ove sezone u Ligi prvaka...