ATAMAN JE PODIVLJAO

[VIDEO] Skandal u Tbilisiju! Zbog tučnjave s Gruzijcima Turci prijete napuštanjem Eurobasketa: Tražimo snimke sigurnosnih kamera

05.09.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Jučerašnji ludi košarkaški dan na EuroBasketu kompletiran je pobjedom Gruzije u Tbilisiju protiv Turske i to nakon dva produžetka, bilo je 88-83 (19-25, 17-8, 17-16, 15-19; 7-7, 13-8).

Jučerašnji ludi košarkaški dan na EuroBasketu kompletiran je pobjedom Gruzije u Tbilisiju protiv Turske i to nakon dva produžetka, bilo je 88-83 (19-25, 17-8, 17-16, 15-19; 7-7, 13-8).

Gruzijska reprezentacija je time ostvarila prvu pobjedu na prvenstvu, dok je prava gužva u gornjem domu ljestvice. Belgija, Crna Gora, Turska i Španjolska redom imaju omjer 2-1 nakon tri utakmice.

Najbolji kod Gruzije u ključnim trenucima susreta bio je Mamukelašvili koji je ogled završio s 20 poena i 12 skokova, dok je McFadden dodao 17 uz šest asistencija i četiri skoka. Kod Turske je bolji od ostalih bio Alperen Sengun s 21 poenom i devet skokova.

Nažalost, utakmicu je obilježio skandal i tučnjava, a Košarkaški savez Turske uložio je službenu žalbu na rezultat. Prema turskim izvorima drugo poluvrijeme incidenta je 'odigrano' nakon utakmice.

Krenimo redom...

Na oko četiri i pol minute prije utakmice Turčin Furkan Korkmaz i Gruzijac Duda Sanadze su se potukli na parketu.

Turci su ne nakon utakmice potužili da je za vrijeme incidenta nestalo 22 sekunde vremena.

'Nije to jedna ili dvije već 22 sekunde što znači da se ne radi o nečijoj grešci. Potrudit ćemo se ovo ispraviti', poručili su Turci čiji je pomoćni trenera Hakana Demira, kako prenose turski mediji, ispričao da je nakon nastavka došlo do nastavke incidenta u kojem su sudjelovali Korkmaz i nekoliko reprezentativaca Gruzije, ali i članova osiguranja došlo.

Turci tvrde da je Korkmaz napadnut u svlačionici pa se oglasio i potpredsjednik Saveza Omer Onan.

'Tražimo snimku sigurnosnih kamera, ako ih ne dobijemo napustit ćemo Eurobasket', rekao je Omer Onani i nastavio:

'Dok je Korkmaz prolazio hodnikom prema svlačionici u pratnji trenera, igrači Gruzije koji nisu bili na popisu za ovaj susret napali su ga zajedno sa svojim suigračem koji je također izbačen i policijom. Ne smije se dogoditi da igrač bude napadnut na putu prema svlačionici. A onda, poslije utakmice, 30 policajaca nas je uvuklo u tučnjavu. Potukli smo se sa službenom policijom koja osigurava reprezentaciju Gruzije. Obavijestio sam o svemu organizatore iz FIBA-e. Nismo glupi. Ponavljam ako ne dobijemo sve snimke, napustit ćemo turnir', naglasio je dopredsjednik turskog saveza.

'Šengelija, i još troje ljudi koji su sjedili na klupi otišli su u svlačionicu. Na kraju utakmice, policija je bila ispred i zadatak im je bio zaštititi nas, no oni su nas cijelo vrijeme gurali. Nastalo je šaketanje', dodao je.

Da tu priči ne bude kraj pobrinuo se izbornik turske Ergin Ataman koji je nakon nesportske pogreške dosuđene njegovom igraču 21 sekundu prije kraja nasrnuo na suce, dobio tehničku, a potom i isključenje.

Ovaj nemili događaj pogledajte OVDJE.

Dodajmo i kako su u skupini B Francuzi su imali veliku prednost protiv Mađara na ulazu u posljednju četvrtinu, a na kraju su jedva slavili pogađajući s linije slobodnih bacanja za 78-74 (21-17, 21-22, 25-14, 11-21).