mr. 100 posto

[VIDEO] Pomoćni trener Dinama dobro nasmijao izjavom o svojem stopostotnom učinku, a onda i otkrio je li komunicirao s Bjelicom

08.03.2020 u 18:39

Bionic
Reading

Nakon utakmice Dinama i Istre svoje su viđenje ponudili treneri Rene Poms i Ivan Prelec

Dinamo je s 2:0 na svojem Maksimiru pobijedio Istru 1961. U toj utakmici 'modre' je vodio pomoćni trener Austrijanac Rene Poms koji je mijenjao Nenada Bjelicu koji je zaradio suspenziju od mjesec dana zbog prigovora sucima na utakmici s Osijekom.

Poms je u dvije utakmice koliko je vodio Dinamo, onoj protiv Benfice u osmini finala Europske lige na Maksimiru i ovoj protiv Istre, upisao dvije pobjede pa se kratko osvrnuo i na svoj stopostotni učinak.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, GNK Dinamo - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Kod nas se kaže da trebaš odstupiti kad si na vrhuncu', kroz smijeh je rekao Poms.

Golove za Dinamo su postigli Emir Dilaver kojem je to bio prvi gol u HNL-u od kada je na Maksimiru i Lovro Majer koji je zabio svoj prvi ovosezonski pogodak.

'Tako smo planirali!', ispalio je Poms i dobro nasmijao sve novinare, a onda se osvrnuo i na utakmicu:

'Brzo smo zabili, ali nismo igrali kako smo htjeli. Predugo smo imali loptu, akcije su se sporo odvijale i lopta nije putovala najbrže. Dobro je što nismo primili gol. U svlačionici smo razgovarali o igri i u drugom poluvremenu sve ubrzali i stvorili nekoliko šansi za gol. Nije bilo lako biti na visokoj razini nakon emocionalnog pražnjenja protiv Hajduka', rekao je Poms.

Austrijanac je za Arenasport otkrio i jesu li on i Nenad Bjelica bili u kontaktu.

'Ne, to je strogo zabranjeno i nisam imao kontakta s glavnim trenerom za vrijeme utakmice', zaključio je Poms.

Trener Istre Ivan Prelec čestitao je Dinamu na pobjedi.

'Dinamo je otvorio utakmicu ranim pogotkom iz prekida, a to smo htjeli izbjeći. Na kraju to nismo uspjeli. Mislim da smo u nekim fazama utakmice dobro parirali, imali smo neke opasne situacije, pogotovo na početku drugog poluvremena kad je Delić zakasnio na loptu nakon ubačaja Fintića. Da smo zabili za 1:1, dodatno bismo zakomplicirali utakmicu', rekao je Prelec pa dodao:

'Ostajem li na klupi Istre? Evo, tu sam. Pratimo konkurente za ostanak u ligi, ali moramo se koncentrirati sami na sebe. Ako ne igramo za sebe i ne radimo na sebi, teško ćemo do bodova', zaključio je Prelec.