najava velikog posla

Dinamo pred nosom Juventusa i Lyona od Rome 'ukrao' 16-godišnjeg kamerunskog napadača

08.03.2020 u 09:17

Bionic
Reading

Dinamo je ove zime doveo mlade igrače iz Argentine i Walesa, a gotovo u tajnosti prošao je i angažman 16-godišnjeg Kamerunca Daniela Tueta

Dani Olmo očito je bio 'okidač' mnogim mladim igračima u svijetu, koji su sada počeli s odobravanjem gledati na prelaske iz velikih i bogatih europskih klubova, u 'mali' i relativno nepoznati - zagrebački Dinamo.

Tako je ove zime, s Emiratesa odnosno iz U-23 Arsenalove momčadi stigao Velšanin Robbie Burton, a par dana prije njega, iz Argentine je, iako je imao i poziv u Beckhamov Inter Miami, došao i Matias Godoy.

Ovih dana, isplivala je informacija kako je iz AS Rome, talijanskog velikana, u Maksimirsku 128 stigao još jedan golobradi nogometaš, a za čije je dovođenje kriv Andy Bara, nogometni menadžer koji je prije nekoliko godina iz Barcelone u Dinamo doveo Danija Olma.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE

'Fifa i Uefa ne dozvoljavaju transfere maloljetnih igrača sve dok se ne dokaže da ta selidba nije bila iz nogometnih razloga. I zato ćemo morati čekati još određeni broj mjeseci jer se njegovi roditelji moraju preseliti u Zagreb i zaposliti. Tek onda je moguće registrirati maloljetnika', rekao je Bara za Večernji list, ne otkrivajući identitet 16-godišnjeg Kamerunca.

No, nije dugo Bara uspio tajiti da je riječ o Danielu Tuetu, sjajnom, brzom i tehnički odlično potkovanom napadaču, koji je u 26 utakmica zabio 21 gol, a o kojem su maštali i Juventus i Lyon.

'Daniel je napadač juniora Rome, a već je trenirao i s prvom momčadi. Bio je u SPAL-u, uzela ga je Atalanta, a onda ga je Roma preotela Atalanti. A sad ga je Dinamo uzeo Romi! Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji napadač talijanske lige u svom godištu. Jak je i brz, podsjeća na Drogbu ili Lukakua. Sigurno će biti zvijer od igrača', nagovjestio je Bara Tuetovu veliku karijeru u razgovoru za Sportske novosti te otkrio kako je došao do mladog igrača.

'Preko skautinga sam saznao za Tueta, uspio sam doći do njegova oca, našli smo se, razgovarali. Već prošle godine u lipnju doveo sam ga u Zagreb. Nakon toga smo još nekoliko puta bili u Zagrebu, a jednom je s nama bio i Daniel. Pričao sam tati i sinu o Dinamu, Daniju Olmu, u mene su stekli povjerenje, a ja sam kazao da bi bilo najbolje da mladić karijeru nastavi u Dinamu. U konačnici su se tako odlučili'.

Dakle, ako je procjena točna, sigurni smo da će Dinamovi navijači imati novih razloga za veselje. No, dečko prvo treba postati punoljetan, kako bi se riješile sve formalnosti, a onda će se i priključiti prvoj momčadi. Do tad, zabijat će u drugoj momčadi.

  • +74
Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL