Anketa

[VIDEO] Pogledajte sporne situacije s polufinalne utakmice Kupa između Rijeke i Osijeka; jesu li Osječani teško oštećeni?

01.06.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Pogledajte sporne situacije iz polufinala Kupa između Rijeke i Osijeka i izrazite svoje mišljenje u našim anketama

Rijeka je u finalu Kupa nakon što je velikim preokretom pobijedila Osijeka na Rujevici, ali polufinale je daleko od gotovog. Dvije sporne situacije, obje dosuđene protiv Osijeka, su nešto o čemu će se još dugo pričati. Sudac Igor Pajač je Rujevicu napustio u pratnji osigurana, a radilo se o utakmici bez gledatelja.

Doduše, Armada jest bila na brdu pored stadiona, ali njima Pajač nije smetao. U 3. minuti je gostujući branič Lončar imao jedan jako neoprezan i opasan start i moglo se tu govoriti o eventualnom žutom kartonu, ali Pajač mu nije pokazao ništa. Ipak, bio je to pokazatelj i sucu i gledateljima da će ova utakmica biti itekako borbena.

Završila je s tri crvena kartona i dosta drugih opomena. Dva crvena su bila upućena klupama, ali onaj jedan u igri je prva sporna situacija koja je zasmetala Osječanima. Mađar Kleinheisler je u 24. minuti dobio prvi žuti karton i to, čini se, potpuno zasluženo, da bi u 55. minuti zaradio i drugi žuti, odnosno crveni karton.

Na prvu je izgledalo kao da dvojbe nema i da je i drugi žuti karton opravdan, no ponovljena snimka pokazuje da taj start i nije bio tako uvjerljiv. VAR soba je javila da kontakta ima, a u videu na kraju ovog teksta pogledajte i sami procijenite o čemu se zapravo radi.

  • +19
Druga polufinalna utakmica Hrvatskog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Druga sporna situacija dogodila se u 72. minuti kada je gostujući bek Taly u skoku nakon kornera glavom odbio loptu, ali je pri tom rukom zakačio Velkovskog po licu. Kontakta je bilo, ali sporan je onaj famozni intenzitet. Za Pajača je to bez razmišljanja bio penal, a njegovu odluku je potvrdio i VAR. Iako su ga Osječani molili da i sam ode pogledati snimku, on je odlučio vjerovati kolegama u VAR sobi na riječ, na što ima potpuno pravo.

Pogledajte sažetak ove utakmice i dvije sporne situacije koje su usmjerile tijek utakmice i odlučile pobjednika, a potom glasajte za svaku od situacija u našim anketama.