ht prva liga - 35. kolo

[VIDEO] Pogledajte eurogol Domagoja Drožđeka kojim je Varaždin došao do pobjede protiv Osijeka

18.07.2020 u 20:20

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina i Osijeka prvi su otvorili subotnji program 35. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Varaždinci su bili posve rasterećeni jer osigurali su prvoligaški ostanak, dok se Osijek bori za drugo mjesto, iza Dinama, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Na kraju je presudio eurogol Domagoja Drožđeka, a Varaždin je upisao pobjedu 1:0

Odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji u Varaždinu.

Toplakova ekipa, koja od nastavka prvenstva nakon korona-pauze igra jako dobro, nastavila je u istom ritmu. S time da je sada bila i posve rasterećena jer osigurala je prvoligaški status. A kada su momčadi takve, onda su i jako opasne.

Osjetio je to i Osijek, koji je u Varaždin stigao s imeprativom pobjede, jer želja je kluba s Drave osvojiti drugo mjesto te ući u kvalifikacije za Ligu prvaka.

I dobro su krenuli gosti. No, najbolji strijelac lige, Mirko Marić, u devetoj minuti promašio je nemoguće. Našao se sam pred golom domaćina, ali s pet metara poslao je loplu u gol-aut.

Varaždin je strpljivo čekao svoju prigodu, a u 39. minuti, nakon jedne solo-akcije Domagoja Drožđeka stigli su u vodstvo. Naime, Drožđek je primio loptu na lijevoj strani, ušao u sredinu i s dobrih 25 metara preciznim i jakim udarcem pogodio gornji kut Ivušićeva gola.

U zadnjoj minuti prvog dijela, Varaždin je mogao i povećati prednost, ali Obregon je loptu, koju mu je glavom spustio Kolarić, poslao u prečku.

Odmah u prvoj minuti nastavka ponovno je Mirko Marić imao veliku prigodu, ali ovog puta je njegov udarac išao u gol, ali zaustavio ga je Nevistić. U nastavku akcije Antonio Mance je pucao glavom, ali kraj gola.

Tri minute kasnije ponovno je Mance zaprijetio, ali golman Varaždina još je jednom dobro intervenirao.

I dok su napadači Osijeka pokušavali pogoditi za izjednačenje, Majstorović ih je skoro 'usosio'. Naime, nakon Mamićevog ubačaja, stoper gostiju uklizao je na loptu i na sreću svoje momčadi, poslao je za koji centimetar pokraj stative u korner.

Novu opasnost pred golom Varaždina vidjeli smo u 73. minuti kada je Talys ubacio s lijeve strane, prvi na lopti bio je Marić, a ovog puta pokušao je atraktivno, petom. Lopta je prošla kraj gola.

Kako se približavao kraj utakmice, pritisak Osijeka bio je sve veći. No, problemi za Kuleševićevu momčad stigli su u 80. minuti, kada je Bočkaj u duelu s Novoselcem iskrenuo gležanj, zbog čega su gosti izgubili jakog napadačkog aduta.

Do kraja utakmice zabilježili smo još dva odlična pokušaja Žapera, ali i još bolje intervencije Nevistića. Ali rezultat se nije mijenjao.

Jedina utješna vijest za Osijek jest činjenica da u zadnjem kolu, na svom stadionu, dočekuje Lokomotivu, izravnog konkurenta za drugo mjesto, što znači da i dalje može do konačnog cilja. Naravno, za to će Osječanima trebati pobjeda.

  • +17
Varaždin - Osijek (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX