konačno došao na svoje

[VIDEO] Njemačka slavi Niku Kovača: To je nevjerojatan uspjeh!

26.04.2017 u 09:29

Bionic
Reading

Nakon što je Eintracht izborio finale njemačkog Kupa pobjedom protiv Borussije M'gladbach boljim izvođenjem penala, u Frankfurtu vlada euforija, a pohvale za svoj okrunjeni rad dobiva i trener Niko Kovač...

Iza bivšeg hrvatskog izbornika nekoliko je teških mjeseci u kojima Eintracht nije bio u stanju pobijediti baš nikog, no kad je bilo najvažnije momčad je proigrala i vrlo je blizu nastupu u Europi sljedeće sezone.

Podsjetimo, Kovač je prošle godine preuzeo klub iz Frankfurta i spasio ga od ispadanja, da bi ove sjajno krenuo u Bundesligi i borio se dugo za plasman u Ligu prvaka, prije nego što se ipak vratio u sredinu ljestvice. No, četiri kola prije kraja još ima izgleda završiti sezonu na mjestu koje vodi u Europsku ligu, a tamo može završiti i zahvaljujući njemačkom Kupu.

Naime, ovog utorka Eintracht je na dramatičan način boljim izvođenjem penala protiv Borussije M'gladbach izborio plasman u veliko finale koje će se potkraj svibnja igrati u Berlinu. Tamo će ga čekati ili Bayern ili Borussia Dortmund.


'Ovo je sjajna priča za Eintracht, nešto nevjerojatno. Ponosan sam na momčad, kako se nosila s posrtanjima i kako se borila i dokazala svoju mentalnu snagu,' izjavio je nakon susreta sportski direktor Fredi Bobic.

'Vratili smo diva tamo gdje i pripada, u finale!', zaključuje pak Niko Kovač, svjestan da je posljednji put Eintracht osvojio njemački Kup prije 29 godina.

Dionice hrvatskog stratega sada ponovo rastu, a oni koji su ga povezivali s poslom u Bayernu u budućnosti opet će dići svoj glas. S obzirom da Carlo Ancelotti nije donio niti iznimnu igru niti iznimne rezultate bavarskom klubu ove sezone, radno mjesto moglo bi se otvoriti i prije nego što to Niko očekuje...