gotovo je!

[VIDEO] Najtraženiji klinac na svijetu ima novi klub: Velikan doveo Erlinga Haalanda, a odšteta koju su za njega platili je nevjerojatna

29.12.2019 u 16:18

Bionic
Reading

Borussia Dortmund pohvalila se svojim novim pojačanjem, 19-godišnjim norveškim napadačem Erlingom Haalandom koji je zaludio cijeli svijet

Erling Haaland novi je igrač Borussia Dortmund. Potvrdio je to njemački velikan na svojim službenim stranicama. 19-godišnji norveški napadač skrenuo je pozornost na sebe ove sezone nakon što je u 22 utakmice zabio 28 golova i upisao sedam asistencija u dresu RB Salzburga.

Time je Haaland postao najtraženiji tinejdžer u Europi. Brojni velikani borili su se za njegove usluge, a najbrža i najkonkretnija je bila Borussija Dortmund. RB Salzburgu je plaćeno 20 milijuna eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a mladi Norvežanin će zarađivati oko 150.000 eura tjedno.

Haaland je potpisao do 2024. godine, a za Borussiju se navodno odlučio zbog minutaže koju će mu omogućiti. Dobra vijest za njega je i što će za novi klub moći nastupati i u Ligi prvaka ove sezone.

Iako je plaćen samo 20 milijuna eura, na Transfermarktu mu je cijena 45 milijuna, a nastavi li dobrim igrama i u novom klubu, uskoro bi mogao doseći vrijednost i preko 100 milijuna eura.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…