Kreće velika ofenziva

Manchester United spremio 250 milijuna funti za pojačanja: Engleski velikan dovodi dva najtraženija klinca na svijetu

16.12.2019 u 06:37

Bionic
Reading

Manchester United želi ove zime dovesti Erlinga Haalanda i Jadona Sancha koji bi trebali biti velika pojačanja i budućnost kluba

Manchester United ove zime kreće po pojačanja. The Sun piše kako se engleski velikan želi pojačati uoči nastavka prvenstva kako bi se zadržao u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Ole Gunnar Solskjaer će za pojačanja dobiti čak 250 milijuna funti, a već je odredio i koja dva igrača želi dovesti.

Prvi na listi želja su Jadon Sancho iz Borussije Dortmund i Erling Haaland iz Red Bull Salzburga. Jadon Sancho već je igrao u Premier ligi, ali u dresu Unitedovog gradskog rivala Manchester Cityja koji ga je prodao Borussiji i sada je jedan od najtraženijih mladih igrača. S 19 godina je svakako zalog za budućnost.

Drugi na Solskjaerovoj listi je možda još i traženiji od Sancha. Također 19-godišnjak, Haaland je ove sezone u dresu Salzburga u 22 nastupa zabio 28 golova i tako zaludio cijelu Europu. Pisalo se kako je već sve dogovorio s Borussijom Dortmund koja bi mu dala minutažu, ali Englezi donose drugu priču prema kojoj je u prednosti Manchester United.

Ole Gunnar Solskjaer je već radio s Haalandom kada je dvije sezone vodio Molde i upravo mu je on omogućio seniorski debi sa samo 16 godina. Čelnici Uniteda na čelu sa Solskjaerom su navodno ovih dana odletjeli u Austriju na pregovore s mladim norveškim napadačem, a Solskjaer je znakovito rekao kako Haaland zna gdje će nastaviti karijeru.

'On zna što želi i što će odlučiti. Ne mogu mu dati nikakav savjet jer ne dajem savjete igračima drugih momčadi', rekao je Haalandov sunarodnjak i bivši trener. Iako su i Borussia Dortmund i RB Leipzig zagrizli za mladog napadača Salzburga, engleski mediji su uvjereni kako je u prednosti United.

Haaland ima otkupnu klauzulu od samo 20 milijuna eura, ali United je spreman ponuditi i puno više kako bi osigurao njegov dolazak. Kod Solskjaera bi imao minutažu i mogao bi nastaviti svoj razvoj, a ubrzo i postati prvo ime engleskog velikana.

Trener vjeruje kako bi upravo Norvežanin pokrpao rupu koja je nastala prodajom Romelua Lukakua u milanski Inter prošlog ljeta. S njim i Sanchom United bi dobio jako puno prema naprijed pa ne treba čuditi da su spremni platiti koliko treba za dvojac koji će značiti budućnost kluba.