moćno pojačanje

Boban i AC Milan čekaju Ibrahimovića, ali kreću i po stroj za golove koji će osigurati povratak na vrh; no postoji jedan problem

20.12.2019 u 08:17

Bionic
Reading

AC Milan želi, uz Zlatana Ibrahimovića, dovesti i Erlinga Haalanda iz RB Salzburga

Norvežanin Erling Haaland ove je sezone postao pravi hit i zaludio skaute svih europskih velikana. 19-godišnji napadač Salzburga je u 22 utakmice postigao 28 golova i gotovo da nema velikana koji ga ne bi volio vidjeti u svojim redovima. Spominjali su se već Borussia Dortmund i Manchester United kao glavni kandidati za njegovo dovođenje, ali sada se u igru uključio još jedan klub.

AC Milan čiju sportsku politiku vode Zvonimir Boban i Paolo Maldini navodno želi u svoje redove dovesti upravo Haalanda čiji je menadžer Mino Raiola koji ima i Zlatana Ibrahimovića s kojim pregovaraju o povratku. Ibrahimović bi trebao poslužiti kao vatrogasno rješenje za idućih sezonu, sezonu i pol, dok bi Haaland predstavljao budućnost kluba.

U Milanu žele ovaj posao odraditi što prije kako bi mladi Norvežanin imao što više vremena za prilagodbu prije nastavka sezone u kojoj klubu ne ide najbolje. Nakon 16 odigranih kola su na 10 mjestu ljestvice u Serie A i jasno je da im trebaju pravi golgeteri kako bi se vratili na sami vrh i u borbu za Europu.

Prema nekim medijima u Italiji AC Milan je Haalandu već ponudio ugovor na pet godina uz godišnju plaću od 5,5 milijuna eura neto. Uz to, sigurno bi imao i veliku minutažu s obzirom na to da u klubu nema više velikih zvijezda i da stanje nije baš najbolje na tablici pa nemaju što drugo nego gurnuti u vatru klinca koji je trenutno u nestvarnoj formi.

No, problem predstavljaju i ostali nogometni velikani, kojima novac nije problem, tako da je zapravo odluka na Haalandu da odluči što je za njega najbolje.