copa america

[VIDEO] Leo Messi preživio je kolumbijsko 'masakriranje'; Argentina tek nakon lutrije penala izborila finale Copa Americe s Brazilom

07.07.2021 u 10:13

Bionic
Reading

Nogometaši Argentine plasirali su se u finale Copa Americe nakon što su u polufinalu, na stadionu Mane Garrincha u Braziliji, nakon boljeg izvođenja penala svladali Kolumbiju 3:2. U finalu 11. srpnja na stadionu Maracana igrat će protiv domaćina i branitelja naslova reprezentacije Brazila...

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a povela je Argentina u 7. minuti golom napadača Intera Lautara Martíneza nakon dodavanja Lea Messija. Kolumbija je izjednačila u 61. minuti, a strijelac je bio veznjak Porta Luis Diaz, kojem je asistirao Edwin Cardona, veznjak Boca Juniorsa.

Opasno je Argentina živjela jer su Kolumbijci čak dva puta pogodilo stativu, malo je nedostajalo da Messi još jednom kiksa s reprezentacijom. Uz sve to je utakmica bila izuzetno gruba, jasno je da su Kolumbijci na sve načine pokušavali zaustaviti Messija koji je kraj utakmice dočekao krvavog gležnja... Bilo je čak 10 žutih kartona, 'tukli' su i jedni i drugi pa su četiri zaslužili Argentinci, šest Kolumbijci, a posebno se grubo igralo u posljednjih pola sata utakmice kad je sudac pokazao čak sedam opomena!

Na kraju su odlučivali penali, a za Argentinu su pogodili Leo Messi, Leandro Paredes i Lautaro Martinez, dok trojica Kolumbijaca nisu bili precizni, Davinson Sanchez, Yerry Mina i u petoj seriji Edwin Cardona, koji je asistirao za izjednačujući gol Kolumbije.

Argentina - Kolumbija, 7.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Youtube

Dan ranije Brazil se plasirao se u finale Copa Americe nakon što je u Rio de Janeiru u polufinalu 1:0 pobijedio Peru, a jedini gol na utakmici zabio je Lucas Paqueta u 35. minuti nakon akcije koju je vodio Neymar.

Tako će za treće mjesto 10. srpnja igrati Kolumbija i Peru, dok je finale Argentine i Brazila na rasporedu 11. srpnja na stadionu Maracana. 

Posljednji puta u finalu Copa Americe Brazil i Argentina igrali su 2004. godine, kada je domaćin bio Peru. Tada je u Limi Brazil slavio nakon boljeg izvođenja penala 4:2 (nakon 90 minuta bilo je 2:2). 

Argentina ima 14 naslova, ali posljednji je osvojila još 1993. godine, dok je Brazil devet puta bio prvak Južne Amerike, ali je branitelj naslova iz 2019. godine, kada je svladao Peru 3:1.

Najuspješnija reprezentacija na Copa Americi je Urugvaj s 15 naslova, a zadnji su osvojili 2011. godine.