bliži se dan odluke

[VIDEO] Krznar otkrio formaciju za utakmicu protiv Genka u koju će krenuti sa šest napadača te poručio: Svjestan sam da će jednog dana doći i rastanak

24.11.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama u četvrtak je od 18.45 sati ključna utakmica za prolazak u 16-inu finala Europske lige kada će u Maksimiru ugostiti belgijski Genku susretu 5. kola skupine H

Uoči tog dvoboja Dinamo je drugi na ljestvici sa šest bodova, dva više od trećeg Genka te je jasno kako bi pobjedom osigurali jedno od prva dva mjesta u skupini koja osiguravaju nastavak natjecanja.

U prvom dvoboju ovih momčadi igranom 30. rujna u Belgiji Dinamo je slavio sa 3-0, no trener Damir Krznar svjestan je kako taj rezultat ne odražava pravo stanje stvari na terenu u toj utakmici.

'Dočekujemo teškog protivnika kojega respektiramo, ali vjerujemo kako naša momčad ima znanja i kvalitete da u nju uđe odlučno i da ju završi odlično. Genk je momčad koja u posljednje vrijeme, slično kao i mi, igra odlično, ali nema rezultate koji bi to potvrdili. Prošloga vikenda su izgubili u domaćem prvenstvu od posljednje momčadi na tabilici sa 0-2 iako su dominirali u posjedu lopte više nego mi protiv Osijeka. Radi se o momčadi koja je raznovrsna i agilna u napadu, no ima problema u fazi obrane. Nadam se kako ćemo to moći iskoristiti', rekao je Krznar.

Dinamo je u posljednjih pet utakmica u Prvoj HNL ostvario samo jednu pobjedu, a Krznar je ovako detektirao problem:

'U zoni pripreme napada izgledamo dobro, no muči nas realizacija i to je problem. Zato moramo poraditi na obrnutom razmišljanju: Da, trpimo u realizaciji, ali ključ je obrana. Ako želiš postići rezultat i ne možeš zabiti, ona barem nemoj primiti. Protiv Genka ćemo igrati s trojicom igrača u zadnjoj liniji i jednim zadnjim veznim uz šest fantastičnih napadača. Ipak, ne smijemo bezglavo srljati iako znamo da nas pobjeda vodi pred vrata raja.

Krznar je svjestan i da je kao trener Dinama uvijek pod povećalom te kako ta pozicija ne trpi rezultatsku krizu.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'U Dinamu sam jako dugo i s prihvaćanjem ove dužnosti prihvatio sam i sav folklor koji ona donosi, ali ničim me to ne dodiruje. Svjestan sam da će jednog dana doći i rastanak, a ja ću dati sve od sebe da on dođe što kasnije'.

Dinamov trener pozvao je i navijače da u četvrtak dođu u što većem broju na tribine kako bi podržali momčad u nastojanju da ostvari toliko željenu pobjedu.

"Pozivam navijače da nas dođu podržati, treba nam njihova podrška kako bismo na kraju i slavili".

Ohrabruje i što je lista ozlijeđenih sve manja.

"Jurić sigurno neće igrati, a upitni su Čop i Franjić. Svi sotali su spremni, a nadam se kako ćemo za dva tjedna biti potpuno kompletni", zaključio je Krznar.

Povratnik u kadar je kapetan Arijan Ademi, on je u subotu odigrao 23 minute protiv Osijeka, što mu je bio prvi nastup za Dinamo od gostovanja u Genku. Nakon tog susreta Ademi je ozlijedio gležanj tijekom reprezentativne akcije.

"Očekujemo tešku utakmicu. Već smo u Belgiji osjetili koliko je Genk kvalitena ekipa. Naša pobjeda od 3-0 i nije realan rezultat, jer su oni imali dosta prilika. Dva mjeseca nisam igrao, a koliko mogu sutra? Koliko bude trebalo...", najavio je Ademi i dodao:

"Uvijek mi je teško gledati momčad na terenu, a da joj ne mogu pomoći. Dinamo je i bez mene izgledao odlično, ali promašili smo pregršt šansi i zato rezultati nisu odražavali igru".

Ademi se također osvrnuo na činjenicu kako pobjeda protiv Genka donosi proljeće u Europi:

"U Dinamu je svaka utakmica pritisak. Za nas to nije ništa novo. Vjerujemo da možemo pobijediti i s takvim mislima ćemo ući u utakmicu".

Uz Dinamo i Genk, u skupini H su još vodeći West Ham United, koji ima 10 bodova, te bečki Rapid koji je posljendji s tri boda.