Lovro Majer je hit

Hrvat u kojem mnogi vide novog Luku Modrića zaludio navijače te oduševljava suigrače i trenera: Lako je igrati s njim, on osjeća nogomet!

24.11.2021 u 12:20

Bionic
Reading

Francuski prvoligaš Rennes ima velika očekivanja od Europa konferencijske lige, a uvelike za to zaslužan je hrvatski nogometaš Lovro Majer koji je svojim nogometnim izvedbama dostojnim umjetnika, piše agencija France Presse

Rennes u četvrtak kod kuće dočekuje nizozemski Vitesse Arnhem, a već je sada na vrhu skupine sa deset bodova.

Franacuskom je klubu dovoljan samo bod da se kvalificira u sljedeći krug, ali pobjeda bi sigurno jamčila prvo mjesto što izravno znači i osminu finala, ovisno o rezultatu kojeg ostvari Tottenham koji je drugi sa sedam bodova.

Uspjeh bi u svakom slučaju dao prednost Bretoncima prije zadnjeg susreta u grupi za 15 dana protiv Spursa u Londonu.

Krajem rujna u prvoj utakmici u Arnhemu Rennes je slavio sa 2:1. To je bilo na početku uspona forme crveno-crnih koji nisu bili konstantni na početku, no sada su bez poraza već dva mjeseca u zadnjih 11 utakmica.

Majer - kojem zbog stila igre mnogi zovu nasljednikom Luke Modrića - je došao krajem kolovoza za 12 milijuna eura, no nije odmah zaigrao zbog ozljede, no nakon toga je uhvatio ritam s dobro uigranom momčadi.

Nakon nekoliko igara u listopadu, kada je samo dva puta zaigrao u početnom sastavu bila su dovoljna da ga se zapazi. U utakmicama protiv Mure (1:0) i protiv Lyona (4:1), divljenje su izazvale njegova tehnička lakoća, dodir s loptom, elegancija i inspirativna dodavanja.

Pogotovo jer je učinkovit: njegova ljevica je asistirala Loïcu Badéu kod gola za pobjedu protiv Mure, a imao je prste i u tri od četiri gola protiv Lyona.

A sve je to potvrdio u subotu protiv Montpelliera (2:0) kada se opet našao u prekrasnoj akciji nakon koje je upisao svoj prvi gol u dresu crveno-crnih.

'Lako je igrati s njim, on osjeća nogomet', kazao je Benjamin Bourigeaud.

'Lovro je vrhunski nogometaš', ističe Flavien Tait koji igra zajedno s hrvatskim reprezentativcem u veznom redu Rennesa.

'On samo igra. Kada je potrebno nešto odigrati sa samo jednim dodirom, on je to sposoban to učiniti. Kada ga treba zadržati, može to i tada', objasnio je trener Rennesa Bruno Genesio, hvaleći Majerov 'izuzetan opseg igre' sa 12 do 13 km pretrčanih na svakoj utakmici. Taj detalj je bio jedan od presudnih zašto su ga odlučili dovesti iz zagrebačkog Dinama.

Što se tiče navijača, i s njihove strane već uživa veliku ljubav. Oduševljene poruke dijele se na društvenim mrežama, a navijači skandiraju njegovo ime na Roazhon Parku.

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL