zaslužio je transfer

[VIDEO] Kristijan Lovrić definitivno napušta Goricu; iz Njemačke je stigla vrlo konkretna ponuda, ali 'zagrizao' je i veliki Dinamo

27.07.2020 u 13:31

Bionic
Reading

Kristijan Lovrić (24) jedan je od nogometaša koji će ovog ljeta odraditi milijunski transfer, a on će biti još i vrjedniji jer ovaj sjajni napadač u inozemstvo odlazi iz 'male' momčadi, Gorice. To je daleko teže nego kad odlaziš iz Dinama, Hajduka ili Rijeke, ali Lovrić će svojim transferom 'prešišati' neka puno razvikanija imena Hrvatski Telekom Prve lige

Kristijan Lovrić (24) ove je sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi doživio potpunu afirmaciju, definitivno je jedna od najboljih igrača netom završene sezone. Lijevo krilo Gorice već neko vrijeme na stolu ima popriličan broj konkretnih ponuda, sad treba odlučiti što je najbolje za njega i za klub.

Došlo je vrijeme za naplatu, prije svega njegovih 14 golova ove sezone (uspješniji od njega u HT Prvoj ligi ove sezone su s po 20 golova Čolak, Caktaš i Marić), jasno je to Lovriću i čelnicima Gorice koji su već odavno odredili njegovu cijenu.

Neslužbeno, Kristijan Lovrić iz Velike Gorice može otići za najmanje pet milijuna eura, no dojam je kako bi klub na njegovom transferu mogao zaraditi i koji milijun više.

>> [VIDEO/FOTO] U samo dvije godine prošao je put od anonimnog drugoligaškog igrača do nogometaša koji sada vrijedi milijune eura

Naime, nekoliko se turskih klubova još od prošle zime interesira za Lovrića, među najkonkretnijima je bio velikan Galatasaray. No, kako je sezona odmicala, iz dana u dan su se pojavljivali novi, tako da su se u utrku za najboljeg nogometaša Gorice uključili i aktualni turski prvak Istanbul Bašakšehir, njemački drugoligaš Hannover 96 te kijevski Dinamo.

  • +35
Kristijan Lovrić, nogometaš, NK Gorica Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Konkretna je ponuda stigla iz redova ambicioznog njemačkog drugoligaša Hannovera, radi se o odšteti od oko četiri milijuna eura. No, čini se kako su je čelnici Gorice odbili i odlučili još malo pregovarati u pokušaju da se približe traženoj cifri, ali i kako bi pričekali još koju ponudu.

Turski je nogomet pogođen financijskom krizom i pitanje je imaju li Galatasaray i Bašakšehir dovoljno novca s obzirom na to da su krenuli 'u lov' i na neka puno zvučnija, pa time i skuplja, nogometna imena.

U Gorici mogu biti mirni jer u klub je stigla navodno i ponuda iz Ukrajine. Kijevski Dinamo proteklih je godina često dovodio hrvatske igrače, za oko im je tako 'zapeo' i Kristijan Lovrić te ne bi trebalo čuditi da se Kijevljani aktivno uključe u 'licitaciju'.

Realno, prva ponuda koja je stigla iz Kijeva nikako ne zadovoljava apetite Gorice, ali to je ionako bilo samo 'ispitivanje terena'. Dinamo će biti vrlo aktivan na tržištu, stigao je i novi trener, legendarni rumunjski stručnjak Mircea Lucescu koji će na raspolaganju imati dovoljno novca za pojačanja. A navodno ozbiljno računa na Kristijana Lovrića...

Sigurno je samo jedno, Kristijan Lovrić ovog ljeta napušta Goricu. Gdje će nastaviti karijeru? Za to ima dovoljno vremena, treba izabrati najbolju ponudu, kako za njega, tako i za klub.