riječ struke

[VIDEO] Komisija nogometnih sudaca bavila se samo jednom utakmicom i pogreškama koje je radio Ante Čuljak; evo zašto je izbačen s liste

21.02.2023 u 15:43

Bionic
Reading

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza u svom je redovitom tumačenju i interpretaciji pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige objavila sudačku analizu 22. kola

Sudačka analiza 22. kola SuperSport HNL-a

ISTRA 1961 - OSIJEK

Sudac: Ante Čuljak. Pomoćni suci: Ivan Mihalj i Vedran Đurak. VAR sudac: Ante Čulina.

37. minuta: Reakcija igrača Istre 1961 s brojem 50, koji očito protestira i gestikulira protiv odluke suca, u pravilima nogometne igre smatra se nesportskim ponašanjem koje jasno diskreditira autoritet suca. Sudac je propustio izdati “obaveznu” opomenu. KNS HNS-a podsjeća suce na smjernice s posljednjeg seminara sudaca i konzistentnost u sankcioniranju ovakvih gesti igrača ili službenih osoba koje negativno utječu na autoritet sudaca i ukupnu sliku utakmice.

  • +11
Supersport HNL: Istra 1961 - Osijek, 18.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

57. minuta: Incident u kojem igrač Istre 1961 prije postignutog gola ramenom u prsa odguruje suparnika, KNS-HNS-a razmatra kao prekršaj. Analiza incidenta determinira namjeru napadača koji je prvotno prekršajem onemogućio braniča, a nakon toga se fokusirao na loptu. U razmatranom izazovu ispravna odluka, odnosno ispravna interpretacija, očekuje se od suca utakmice u terenu za igru.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

61. minuta: Sudac utakmice ispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Osijeka i opomenuo igrača Istre 1961 zbog pokušaja iznude kaznenog udarca. Intervencija VAR suca u razmatranom incidentu je neopravdana i neutemeljena.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/tportal

78. minuta: Incident u kojem igrač Osijeka s brojem 13 bez mogućnosti igre loptom otvorenim đonom udara suparnika, razmatranjima PNI-e, smatra se teškim oblikom nesportskog ponašanja kažnjivim isključenjem. U istom incidentu sudac je prethodno propustio dosuditi očiti prekršaj nad igračem Osijeka s brojem 13 i tako prevenirati njegovu “osvetničku”, ali neprihvatljivu reakciju. KNS HNS-a podsjeća suce na koncentraciju, striktnu i dosljednu interpretaciju tehničkih mjera u cilju sigurnog vođenja i kontrole utakmice.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore