bio je očajno loš

Radikalna odluka Komisije nogometnih sudaca HNS-a; zbog lošeg suđenja izbacili su ga iz Elitne kategorije

21.02.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se Ante Čuljak prebacuje iz Elitne kategorije sudaca u Prvu skupinu sudaca...

'Predmetnu odluku KNS HNS-a donijela je zbog kontinuiranog Čuljkova suđenja koje je u ovom trenutku ispod razine SuperSport Hrvatske nogometne lige', pojasnili su u svojoj objavi na službenim stranicama SuperSport HNL-a.

Povod za ovu radikalnu odluku bio je očajno odrađena utakmica 22. kola SuperSport HNL-a koju je Ante Čuljak sudio proteklog vikenda između Istre 1961 i Osijeka.

'Također pozivamo na suzdržavanje od javnih kritika i difamacija hrvatskih sudaca od strane nogometnih dužnosnika. KNS HNS je neovisna komisija, koja odluke donosi isključivo u svrhu razvoja suđenja, a posljedično i razvoja nogometa u Hrvatskoj. Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti', stoji u službenom priopćenju Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Podsjetimo, posebno je oštar nakon utakmice bio sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević koji nije birao riječi kad je govorio o suđenju.

'Sramotno suđenje... Rekao je Bruno Marić da se svi trebaju suzdržati komentara, ali ovo sada je prevršilo svaku mjeru. Jedina normalna reakcija gledatelja nakon ovakvog ponašanja suca i VAR sobe je da napuste stadion jer ovo jako šteti nogometu i sve ide u jako krivom smjeru. Ja takav nogomet ne želim gledati... Nije problem samo na našoj utakmici, ali ovo kako se nama u Puli sudilo bilo je sramotno. Sramotno!', rekao je među ostalim Kulešević nakon utakmice u kojoj je Istra 1961 slavila 1:0.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +11
Supersport HNL: Istra 1961 - Osijek, 18.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj
Standings provided by Sofascore