bolnica na poljudu

Stanje u Hajduku je toliko loše da će u derbiju s Dinamom debitirati Luka Vušković kojem je tek šesnaest godina...

21.02.2023 u 14:50

Bionic
Reading

Trener Hajduka Ivan Leko je na sto muka. Ozljede su mu desetkovale momčad koju u nedjelju (26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv) čeka derbi s Dinamom na Maksimiru. Situacija je toliko loša da bi u prvih 11 trebao zaigrati 'bili tić' koji će samo dva dana prije derbija proslaviti 16. rođendan

Ivan Leko jednostavno nema izbora uoči nedjeljnog derbija s Dinamom na Maksimiru (26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv). Momčad Hajduka desetkovana je ozljedama, a posebice je stradala obrambena linija pa će Leko morati 'kemijati' kako bi uopće posložio prvih 11 koji će se suprotstaviti 'modrima'.

Zbog ozljeda su do kraja sezone još ranije otpali Lovre Kalinić i Josip Elez, a sad su se ozlijedila još šestorica igrača! Emir Sahiti se ozlijedio na utakmici protiv Rijeke i još je uvijek u fazi oporavka. Anthony Kalik, Lukas Grgić i Toni Borevković još barem desetak dana neće biti spremni, a Chidozie Awaziem ozlijedio se na treningu i pauzirat će najmanje mjesec dana. Posljednji u nizu igrača koji je za derbi s Dinamom otpao je Dominik Prpić. On je na utakmici s Goricom ozlijedio zglob, ali je odigrao svih 90 minuta, a kasnije pretrage su pokazale da ga čeka najmanje dvadesetak dana pauze.

Tako Leko na raspolaganju ima samo dva zdrava stopera - Stefana Simića i Ferra. Ne odustane li od igre s trojicom otraga, što nije vjerojatno, morat će potražiti trećeg. A tu bi uskočiti mogao upravo 'bili tić' Luka Vušković.

A on će samo dva dana prije derbija s Dinamom, 24. veljače, proslaviti 16. rođendan što je službeno propisani minimum starosti kako bi mogao nastupio za seniore. Ako Vušković zaigra na Maksimiru mogao bi izjednačiti rekord kojeg drži tadašnji član Lokomotive Marko Dabro koji je 2013. godine debitirao također sa 16 godina i dva dana starosti!

Hajduk ima osma bodova manje i utakmicu više od vodećeg Dinama, ovaj bi derbi definitivno mogao prelomiti borbu za naslov prvaka, ali pred 'bilima' je pakleni završetak veljače i početak ožujka.

  • +31
Supersport HNL: Hajduk - Gorica, 19.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Naime, Hajduk nakon derbija s Dinamom već 1. ožujka u Kupu igra u gostima kod Osijeka, potom dočekuje Lokomotivu, a onda 12. ožujka opet igra s Osijekom, ali u prvenstvu i to na Poljudu.

Pitanje je samo s kojim će igračkim kadrom Ivan Leko 'izgurati' ovaj dio sezone, previše je ozlijeđenih na Poljudu koji se pretvorio u pravu bolnicu pa bi i rezultati mogli doživjeti 'masakr'.

Uz još jednu napomenu. Ovo je treća utakmica Dinama i Hajduka ove sezone, Leko je treći trener na klupi 'bilih' (prije njega Dambrauskas i Karoglan) koji u ta tri susreta nisu uspjeli pobijediti. Superkup su izgubili nakon penala, na Maksimiru je Dinamo slavio 4:1, a na Poljudu je bilo 1:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore