GLASNI I OPTIMISTIČNI

[VIDEO/FOTO] Hrvatski kvadratići preplavili Katar; pogledajte atmosferu oko stadiona i najveću navijačku zastavu ikad!

23.11.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ove srijede na stadionu Al Bajt kreće u obranu svjetskog srebra. S druge strane bit će reprezentacija Maroka. No da neće biti jednostavno s afričkom reprezentacijom, svjesni su i Dalić i igrači, jer njih će s tribina bodriti 10-15 tisuća navijača. Imat će i Hrvatska podršku, ali ipak kudikamo manju nego je to bilo prije četiri godine u Rusiji

Nekoliko sati prije početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru hrvatski navijači razvili su u središtu Dohe veliku zastavu.

Nakon što je prošla sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava stigla je i u Katar. Ovoga puta dugačka je čak 200 metara, dvostruko više nego što je to bilo u Rusiji.

Dečki iz Crikvenice u Dohu su stigli dan uoči utakmice s Marokom s čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom. Ona je prošla posebnu carinsku proceduru, a katarske vlasti tražile su da se razmota u zrakoplovnoj luci zbog sigurnosne provjere.

Hrvatski navijači zastavu su razvili u srijedu ujutro središtu Dohe, na Souk Vakifu, nakon što su dobili posebnu policijsku dozvolu. Okupilo se 500-tinjak naših navijača, pjevalo se i navijalo.

  • +17
Navijači na utakmica 1. kola Svjetskoga prvenstva između Hrvatske i Maroka Izvor: EPA / Autor: NOUSHAD THEKKAYIL

Pomogli su i Hrvati iz Dohe jer su u grupi na Facebooku pozvali sve hrvatske navijače da im se pridruže u središtu grada. Zbog ranog termina utakmice nije bilo previše drugih navijača, no okupljeni su bili oduševljeni. Svi su se htjeli slikati ispod crvenih kvadratića.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Utakmica između Hrvatske i Maroka igra se na stadionu Al Bajt, a koji se nalazi u gradu Al Koru, 40 kilometara sjeverno od Dohe.

Drugi je po veličini stadion izgrađen za Svjetsko prvenstvo, a zbog svojih 60.000 sjedala ugostit će i jednu od polufinalnih utakmica. Na njemu je igrana i prva utakmica SP-a između Katra i Ekvadora.

Ovo zdanje natkriva konstrukcija u obliku šatora, a ideja je bila predstaviti javnosti kako žive beduini, nomadska arapska plemena.

  • +27
Doha: Navijači uoči utakmice Hrvatska - Maroko, 23. studenog 2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec