JELIČIĆ SAVJETOVAO

Ovo je hrvatska momčad za pobjedu nad Marokom; Zlatko Dalić pripremio veliko iznenađenje u sastavu

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 23.11.2022 10:01
  • Objavljeno 23.11.2022 u 06:30
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas kreće u obranu svjetskog srebra. S druge strane bit će reprezentacija Maroka. No, s obzirom na optimizam i vjeru u vlastite mogućnosti, ali i uz nužni respekt suparniku, dojam je da je ipak sve u rukama Hrvatske, koja je sastavljena od iskustva i mladosti, ali što je najvažnije, puno kvalitete. I zato je izbornik Dalić u 'komotnoj situaciji', jer koga god da pošalje na teren, sigurni smo, ispunit će njegove zamisli

Iako medijskim prostorom već danima prevladava priča kako izbornik Zlatko Dalić ima jednu, dvije, a možda čak i tri 'zagonetke' što se tiče sastava, sugerirajući da su to pozicije drugog stopera, desnog krila i prvog napadača.

Međutim, koliko god mediji špekulirali, uvjerenja smo da je izbornik Dalić te sve dileme već odavno riješio u razgovoru i s igračima, ali i sa svojim suradnicima iz stručnog stožera. I da je našao ravnotežu unutar momčadi, ističući da od igrača koji su s njime u Katru želi samo jedinstvo.

A da je u ovom trenutku nebitno hoće li istrčati Erlić, Lovren ili Joško Šutalo, odnosno Nikola Vlašić ili Mario Pašalić, odnosno jedan iz kvarteta napadača – Budimir, Kramarić, Livaja ili Petković, potvrdio je i bivši nogometaš Hajduka, Dinama, Seville i Pohang Steelersa Joško Jeličić, koji trenutno radi kao stručni komentator na HRT-u.

Njegovo razmišljanje jedini je ispravni putokaz koji vodi do velikog rezultata.

Svi mi imamo nekakvo iskustvo velikih natjecanja. Kao gledatelji, netko kao sudionik, pogotovo naši igrači, stožer. Ono što donosi rezultat na turnirskim natjecanjima je momčad. Ona je iznad svega. U tom kontekstu, prava momčad koja je homogena grupa jasne hijerarhije, ona može nadomjestiti bilo kakav individualni, taktički ili tehnički problem, pojašnjava Jeličić.

Jeličić kaže da je na izborniku odluka tko će zaigrati u prvih 11.

'Sve ovisi o situaciji 'u kabini', odnosno o kompatibilnosti igrača. Mi kao gledatelji moramo imati maksimalnu toleranciju, strpljenje za teške trenutke kojih će sigurno biti. Svatko mora ostaviti svoj ego. I u Omišu, Bednji i ne znam gdje. 'Onaj mali' iz Zatona Obrovačkog (Luka Modrić op.a.) je vjerojatno cijepljen protiv toga jer cijeli život čini druge boljima. Imamo iskustva s Kalinićem i Rebićem. Ako bude homogeno, ja se onda ne bojim tko će igrati napadača'.

Ovako je popularni 'Jela' objasnio svoja očekivanja od Hrvatske.

'Igrači dolaze nakon sezone koja je u punom jeku. Nema prostora za pripreme. Vrlo će brzo vidjeti kakav je fizički status, kako je tko pripremljen. Treba biti ekonomičan što se tiče potrošnje. Drugačiji su vremenski uvjeti, klima, moramo biti oprezni u najavama. Kada si previše emotivan, ratio hlapi. Imamo iskustvo, mora biti sredine. Reprezentativci i stožer po meni ne moraju ništa. A mogu puno, a što je najvažnije, oni to znaju', zaključio je Jeličić, koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao tek jednu utakmicu. Bila je to prijateljska protiv Australije u Melbournuu 1992. godine, u kojoj je zaradio i crveni karton.

Ipak, da ne bi iznevjerili tradiciju novinarstva, nudimo moguću momčad za današnju utakmicu protiv Maroka.

S time i da osluškujemo vijesti iz Katra, pa je tako najavljena moguća promjena u zadnjoj liniji, odnosno da bi Dejan Lovren trebao dobiti prednost ispred Šutala i Erlića. Sastav bi dakle trebao izgledati ovako: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Kramarić, Perišić

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal