'raskol' u obitelji

[VIDEO] Gibon Kent siguran je da će pobijediti Hrvatska, ali ženski dio njegove obitelji skloniji je Brazilu

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 09.12.2022 13:39
  • Objavljeno 09.12.2022 u 13:39
Bionic
Reading

Bjeloruki gibon Kent vjeruje da će Hrvatska u utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru nadjačati Brazil, a njegova partnerica i kćerke izabrale su Brazilce

Nakon što su giboni ušli u nastambu Zoološkog vrta Grada Zagreba s kutijama ukrašenima zastavama Hrvatske i Brazila, Kent se poslužio voćem i povrćem iz hrvatske kutije.

Istodobno su se njegove kćeri Fiona i Salvadora te partnerica Kulička častile hranom iz druge kutije. Budući da se iz Kentova izbora iščitava pobjednik, djelatnici Zoološkog vrta s velikim su odobravanjem pozdravili njegovu prognozu.

Gibon Kent ZOO Zagreb, uoči utakmice Hrvatska - Brazil 9.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Kent je vrlo sigurno, čak tri puta, i isključivo uzimao hranu iz hrvatske kutije, no njegova su je djeca uzimala iz kutije Brazila. Dakle, u obje je kutije bio isti sadržaj. Igramo s najvećom nogometnom nacijom na svijetu, veselimo se divnoj utakmici i navijamo za 'vatrene', kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Predviđanje već svjetski slavnoga gibona promatrali su i predstavnici Veleposlanstva Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj.

'Nogomet je strast i u Hrvatskoj i u Brazilu! Obje zemlje imaju sjajne igrače i izvrsne rezultate na različitim svjetskim prvenstvima. Nažalost, u današnjoj utakmici ne možemo imati izjednačen rezultat. Jedna će zemlja pobijediti, a druga izgubiti. Uvjeren sam da je pred nama pravi sportski 'show' i drago mi je da ću ga pratiti iz Zagreba', rekao je Mauro Luiz Iecker Vieira, veleposlanik Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj.

Dio djelatnika Zoološkog vrta Grada Zagreba već nosi navijačka obilježja. Naime, kako je u tijeku Advent u Divljem srcu grada, pa je Vrt petkom, subotom i nedjeljom otvoren od 9 do 20 sati, neki će utakmicu pratiti na radnom mjestu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal