ako je ovo istina...

Skandal uoči utakmice Hrvatske i Brazila; nogometni je svijet zgrožen, ovo su teške optužbe na račun izbornika i legendi

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 09.12.2022 10:51
  • Objavljeno 09.12.2022 u 10:29
Bionic
Reading

Na dan kad se na SP-u igraju dva četvrtfinalna susreta, onaj između Hrvatske i Brazila (16 sati) te Argentine i Nizozemske (20 sati), nogometni svijet potresle su optužbe da su neki igrači platili velik novac da bi nastupili na SP-u u Katru

Francuski mediji, pozivajući se na informacije koje je objavio novinar Romain Molina, prenose vijest kako su na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru neki igrači plaćali ogromne svote novca samo kako bi se našli na popisu reprezentativaca za ovaj Mundijal!

Podsjetimo, i ranije se sumnjalo da su neke afričke reprezentacije 'prodavale' mjesta u svojim momčadima, a na takve priče nisu imune ni ostale reprezentacije. No, sada je Romain Molina izašao s konkretnim imenima!

'Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svjetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na popisu izbornika', tvrdi Molina.

Francuski mediji objavili su imena nogometaša za koje se sumnja da su platili kako bi se našli na popisu 26 igrača koji su krenuli na SP u Katru. Za sada su osvanula imena nogometaša Kameruna i Gane!

Priliku da krenu put Katra s reprezentacijom Kameruna dobili su Souaibou Marou (22) i Jerome Ngom Mbekeli (24) koji su za 'lavove' do sada odigrali tek po tri utakmice.

  • +21
Kamerun - Brazil, SP u nogometu, 2.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

U reprezentaciji Gane sumnjiv je Abdul Rahman Baba (26), inače igrač Chelseaja na posudbi u Readingu. Na njega su prije SP-a upozoravali navijači 'crnih zvijezda' te tvrdili kako je platio svoje mjesto u momčadi, a zbog njega je bez ovog SP-a ostao iskusni Jeffrey Schlupp (29) iz Crystal Palacea.

Stvar je postala sumnjiva, barem što se Kamerunaca tiče, već u trenutku kad je izbornik Rigobert Song objavljivao popis igrača za SP u Katru. Naime, Song nije znao pročitati imena nekih od njih, a za Maroua koji igra u kamerunskoj ligi, tvrdio je da ga uopće ne poznaje. A pozvao ga je u reprezentaciju za SP! Zato su tamošnji mediji opravdano posumnjali kako su neki igrači mjesto u reprezentaciji dobili zapravo na zahtjev predsjednika Saveza Samuela Eto'oa.

  • +24
Portugal - Gana, SP u nogometu, 24.11.2022. Izvor: EPA / Autor: ROLEX DELA PENA

Podsjetimo, Kamerun je bio u grupi s Brazilom kojeg je u posljednjem kolu pobijedio 1:0. Prije toga je izgubio od Švicarske 1:0 te sa Srbijom odigrao 3:3 i ispao u grupnoj fazi.

Gana je u skupini dobila Južnu Koreju te izgubila od Portugala i Urugvaja, a izbornik 'crnih zvijezda' Otto Addo je nakon eliminacije iz grupne faze Mundijala dao ostavku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal