EUROPSKA LIGA NA RUJEVICI

[VIDEO, FOTO] Rijeka bila tako blizu novog europskog pothvata, a onda se u sudačkoj nadoknadi dogodio šok; pogledajte gol koji je slomio srca domaćim navijačima

22.10.2020 u 20:58

Bionic
Reading

U prvom kolu nogometne Europske lige skupine F, na Rujevici je Rijeka poražena od Real Sociedada 0:1, a pogodak odluke pao je u trećoj minuti sudačke nadoknade

Nakon što je hrvatski prvoligaš napravio malo iznenađenje ulaskom u skupine Europske lige, već u sljedećem izazovu dečki Simona Rožmana bili su na korak do novog odličnog rezultata, ali...

Iako drastično oslabljena izostancima zbog ozljeda i koronavirusa, Rijeka je uz malo dozu sreće, hrabro odlijevala, ali nije izdržala. Debelo poslije isteka 90. dogodio šok koji je slomio srca domaćih navijača. Završetak kakav hrvatski predstavnik nije zaslužio protiv trenutačno vodeće momčadi španjolskog prvenstva.

U uvodnim minutama Rijeka je bila u podređenom položaju, gosti su se odmah nametnuli i željeli su na samom početku nokautirati domaćina, ali sastav Simona Rožmana ostao je čvrst i nepogrešiv u defanzivnom dijelu te je prvi došao do velike prilike.

Naime, u 14. minuti Pavičić je sjajno gurnuo za Andrijaševića u kaznenom prostoru, kapetan Riječana je pucao iz okreta, a vratar Remiro obranio. Lopta se odbila do Lončara koji je bio sam pred golom Reala, ali nije iz blizine dobro pucao i lopta je još jednom završila u rukama golmana Reala.

Poslije toga počele su i prave prijetnje s gostujuće strane, ali se između vratnica istaknuo Nevistić koji je spriječio pokušaje Oyarzabala i Davida Silve (24. minuta) da bi u 26. i sreća bila na strani domaćina, jer je greda zaustavila udarac glavom Le Normanda.

  • +32
Rijeka - Real Sociedad Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Do odmora Baski su još u tri navrata, preko Isaka,Portuguesa i Davida Silve, bili neprecizni, dok kod Rijeke izglednu situaciju iz 42. minute nije na pravi način realizirao Lončar.

U nastavku smo na prvu opasniju situaciju čekali do 56., Portugues se našao u sjajnoj prilici, a njegov udarac malo s desne strane prošao je uz vratnicu. Rijekin odgovor stigao je tri minute kasnije, najviši je bio Kulenović, ali je lopta otišla preko gola.

Zatišje na travnjaku trajalo je sve do 72. minute, a onda je vratar Nevistić bio na novom iskušenje te je upisao obranu protiv Elustonda. U 83. sreća je drugi puta pomilovala Rijeku, jer je Oyarzabala ostao sam i potegnuo te zatresao vratnicu, a u 88. Nevistić se prometnuo u junaka, jer je bio uspješniji i od pokušaja Monreala.

I kada se očekivalo da će Rijeka slaviti veliki bod, u trećoj od šest minuta sudačke nadoknade došao je bolni nokaut. Veteran David Silva odlično je proigrao Merina na lijevom krilu, uslijedila je povratna lopta u sredinu kaznenog prostora gdje je natrčao Bautista koji je preciznim udarcem uspio svladati Nevistića.

U drugom susretu iz ove skupine AZ Alkmaar je pobijedio Napoli sa 1:0, a pogodak je zabio Karlsson u 57. minuti na odličnu povratnu loptu Svenssona.

U idućem kolu Rijeka, 29. listopada gostuje u Nizozemskoj kod AZ-a, dok će Real Sociedad ugostiti Napoli.

RIJEKA - REAL SOCIEDAD 0:1

Stadion Rujevica; gledatelja: 2089; sudac: Frankowski (Poljska)

STRIJELAC: 0:1 Bautista (90+3)

RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj - Pavičić, Čerin, Andrijašević (Yateke, 63), Lončar (Capan, 87) - Kulenović (Lepinjica, 77)

REAL S.: Alex Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal - David Silva, Zubimendi, Merino; Oyarzabal (Bautista, 85), Portu (Januzaj, 89) - Isak (Willian Jose, 72)