dokaz da je 'dobro'

[VIDEO/FOTO] Pojavile se snimke i fotografije nestale tenisačice kako uživa; jesu li kineske vlasti natjerale Shuai Peng na 'glumu'?

Bionic
Reading

Nestala kineska tenisačica, 35-godišnja Shuai Peng, pojavila se u javnosti, po prvi puta nakon početka ovog mjeseca izvijestili su pojedini kineski mediji

Trenutačno se u Pekingu održava teniski turnir za mlađe tenisačice i tenisače, a organizator turnira China Open je na društvenoj mreži Weibo objavio snimke na kojima je vidljiva tenisačica kako bez riječi maše te pritom potpisuje velike teniske loptice okupljenoj djeci.

Podsjetimo kako su kineske vlasti te tamošnji državni mediji ranije objavljivali da je nekadašnja pobjednica Roland Garrosa i WImbledona u parovima dobro te se nalazi u svom domu, a sve posredstvom njenog nestanka koji je uslijedio nakon što je za seksualno zlostavljanje optužila Zhanga Gaolija, bivšeg kineskog premijera i člana kineske komunističke partije.

Osim organizatora snimke s tog turnira su se pojavile i na drugim stranama pa je tako Hu Xijin, glavni urednik Global Timesa, objavio na Twitteru fotografije kao i neke video-snimke s tog turnira na kojima se vidi 35-godišnja tenisačica.

Kineska tenisačica Peng Shuai se pojavila nakon nestanka Izvor: Profimedia / Autor: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Nakon što se pojačavao pritisak iz ostatka svijeta, kao i svih glavnih teniskih organizacija zbog nestanka Shuai Peng, tako su kineski vlasti i pojedini tamošnji mediji počeli objavljivati određene dokaze o tome kako se nepotrebno širi panika zbog tenisačice.

Sve dosadašnje 'dokaze' u svijetu su dočekali s velikom rezervom, kao i ovo navodno prvo pojavljivanje Shuai Peng u javnosti.

'Drago mi je što vidim snimke na kojima je Peng, ali i dalje je nejasno je li slobodna i može li sama donositi odluke, bez iznude ili vanjskih utjecaja. Sama snimka nije dovoljna. I dalje sam zabrinut za Shuaino zdravlje i sigurnost te da su njene optužbe o seksualnom napadu cenzurirane i gurnute pod tepih. Jasno sam rekao što se mora dogoditi jer je naš odnos s Kinom na raskrižju', rekao je izvršni direktor WTA Steve Simons.