ZABRINUTOST RASTE

Očajnički vapaj američke tenisačice Serene Williams zbog nestale kolegice: Shrvana sam i šokirana, nadam se...

19.11.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Serena Williams pridružila se javnom apelu brojnih sportaša za nestalu kinesku tenisačicu Peng Shuai (35)

Osvajačica Wimbledona i Roland Garrosa u ženskim parovima nije viđena niti se čulo za nju od 2. studenog, kada je na društvenim mrežama objavila da ju je bivši zamjenik premijera Kine Zhang Gaoli silovao.

U srijedu je objavljeno pismo koje se pripisuje kineskoj tenisačici u kojem je navodno rekla da optužbe 'nisu istinite' te 'upravo se odmaram kod kuće i sve je u redu'. No nitko ne vjeruje u vjerodostojnost poruke pa je i izvršni direktor WTA Steve Simon poručio da e-mail koji su primili 'samo izaziva njegovu zabrinutost za sigurnost Peng'.

'U više navrata pokušao sam doći do nje putem brojnih oblika komunikacije, ali bezuspješno. Peng Shuai mora biti dopušteno govoriti slobodno, bez prisile ili zastrašivanja iz bilo kojeg izvora. Njezina tvrdnja o seksualnom napadu mora se poštivati, istražiti potpuno transparentno i bez cenzure', rekao je Simon u priopćenju.

Poruke zabrinutosti poslali su bivši i sadašnji slavni tenisači i tenisačice poput Novaka Đokovića, Naomi Osake, Billie Jean King, Chris Evert…, a sada je to napravila i Serena Williams, osvajačica čak 23 Grand Slama u pojedinačnoj konkurenciji.

'Shrvana sam i šokirana kad sam čula za vijest o svojoj vršnjakinji Peng Shuai. Nadam se da je sigurna i da će se pojaviti što je prije moguće. To se mora istražiti i ne smijemo šutjeti. Šaljem ljubav njoj i njezinoj obitelji u ovo nevjerojatno teško vrijeme', napisala je Amerikana.