SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Pogledajte golove kojima su Melnjak i Livaja odveli Hajduk do pobjede; sudac Pejin crvene kartone dijelio nakon završetka utakmice

17.07.2022 u 23:12

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u posljednjoj su utakmici 1. kola nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige pobijedili Istru 1961 2:0 pred oko 4500 gledatelja na pulskom stadionu Aldo Drosina i zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice. Hajduk je poveo u 43. minuti golom Darija Melnjaka, a za konačnih 2:0 zabio je Marko Livaja u 61. minuti

Nogometaši Hajduka su kao favoriti ušli u utakmicu na Aldo Drosini, ali u prvom poluvremenu su teško dolazili do konkretizacije nadmoći koju su imali u posjedu lopte. Tako je domaća momčad bila prva koja je zaprijetila preko posuđenog Dinamovog juniora Bartola Barišića, ali je Lovre Kalinić uspio obraniti njegov udarac s ruba kaznenog prostora.

Na početku utakmice momčadima je priopćeno da sustav VAR nije u funkciji, zbog problema s električnom energijom pa je glavni sudac Tihomir Pejin bio pod dodatnim pritiskom. U 21. minuti je prvi put bio na testu, jer je Stipe Biuk pao u kaznenom prostoru, ali Pejin je samo odmahnuo rukom i time pokazao da nema elemenata za penal.

Kad se činilo da će poluvrijeme završiti bez golova, Hajdukov prvi udarac unutar okvira završio je i u mreži. Ubačaj Lukasa Grgića s desne strane glavom je malo skrenuo Dario Melnjak, što je bilo dovoljno da prevari domaćeg golmana Lovru Majkića.

>> >> Propustili ste TV prijenos na programu MAXSport ili niste stigli vidjeti gol? Evo gdje sve možete naći na jednom mjestu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Od početka drugog poluvremena Hajduk je odlučno krenuo po povećanje svoje prednosti. U 48. minuti je Marko Livaja bio u prilici, čak je i svladao Majkića, ali je na gol-crti loptu odbio jedan od Istrinih braniča.

  • +20
NK Istra 1961 - NK Hajduk, 1. kolo SuperSport HNL, 17.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Ono što mu nije uspjelo u toj situaciji, najbolji Hajdukov strijelac u prošloj sezoni napravio je 13 minuta poslije i postigao svoj prvijenac u novoj sezoni. Nakon kratko izvedenog udarca iz kuta Stipe Biuk je ubacio na osam metara, gdje je Livaja bio usamljen i glavom poslao loptu pod gredu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX sport

Gostujuća momčad se nakon gola Livaje zadovoljila postignutim pa je lopta nešto više bila u nogama Puljana. Tako je u 66. minuti novu priliku za udarac dobio Barišić, ali je taj pokušaj blokirao Borevković.

U 70. minuti iz slobodnog je udarca zaprijetio Robert Mišković, ali njegov udarac nije natjerao Kalinića na intervenciju.

Mogao je Hajduk u završnici i do trećeg gola, ali udarci Krovinovića i Čubelića nisu bili precizni.

Po završetku utakmice je 'zaiskrilo', pa je sudac Tihomir Pejin pokazao žuti i crveni karton! Žuti je zbog 'verbalnog delikta' zaslužio golman Istre 1961 Lovro Majkić, a crveni je zaradio Borja Zabala, pomoćnik trenera Gonzala Garcije.

Sudac Tihomir Pejin nakon utakmice je prijavio da je napadnut.

'Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident desio se pri ulazu u tunel', stoji u službenom zapisniku utakmice.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.