SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Osijek rutinski stigao do pobjede protiv neuvjerljive Gorice koja tone sve dublje...

29.01.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u susrtetu su 19. kola SuperSport HNL-a kao domaćini na stadionu Gradski vrt rutinski svladali posljednju Goricu 2:0. Golove za Osječane postigli su Ramon Mierez (15) i Josip Špoljarić (63)

Osječani su od samog početka susreta jurnuli prema gostujućem golu, a takav pristup donio je i rezultat. Osim gola Miereza, u prvih pola sata dvoboja domaći su dva puta pogađali i okvir gola.

Prvi put vratnica se tresla u 14. minuti nakon udarca Špoljarića, no ta je situacija brzo prežaljena jer je samo minutu kasnije Mierez doveo Osijek u vodstvo. Gržan je odlično prošao po desnom krilu i ubacio na peterac gdje je spreman za skok bio Mierez te svladao odličnog Banića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Iako je Gorica samo minutu potom imala odličnu situaciju za izjednačenje, to je bilo sve što su gosti ponudili u igri prema naprijed. S druge strane, Osijek je u 30. minuti umalo udvostručio prednost na sličan način na koji je i stigao do prednosti. Ovoga puta ubačaj je stigao s lijeve strane, a Mierez je ponovno pucao glavom no ovoga puta Banića i Goricu je spasila vratnica.

  • +19
Osijek - Gorica, 19. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Bolja igra Osijeka nagrađena je drugim golom u 63. minuti. Lovrić je pokušao s vrha kaznenog prostora, Banić je odbio, ali na nogu Jugovića, no golman Gorice je zaustavio i dva pokušaja osječkog veznjaka. Nažalost, njegovi suigrači su ostali promatrati borbu svog golmana, pa je Špoljarić iz četvrtog pokušaja domaćih u istoj akciji ipak uspio zatresti mrežu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Treći Osijek sada ima 34 boda, četiri manje od drugog Hajduka koji od 17.10 sati gostuje kod Istre 1961, a 11 manje od vodećeg Dinama. Gorica je, pak, ostala na devet bodova, četiri manje od pretposljednjeg Šibenika.

Standings provided by Sofascore