fa kup

Novi kiks neprepoznatljivo lošeg Liverpoola; 'redse' je sad iz FA Kupa izbacio Brighton

29.01.2023 u 17:00

Bionic
Reading

Nogometaši Brighton and Hove Albiona plasirali su se u osminu finala engleskog FA Kupa zahvaljujući 2:1 pobjedi protiv Liverpoola u susretu šesnaestine finala

Gosti iz Liverpoola su poveli preko Elliotta (30), ali su Dunk (39) i Mitoma (90+2) napravili preokret za drugu pobjedu Brightona nad Liverpoolom u razmaku od samo dva tjedna, prije 15 dana u Premier ligi u Brightonu je bilo 3:0 za domaće.

U posljednje je vrijeme Brighton 'crna mačka' za Liverpool, u zadnjih sedam međusobnih susreta Liverpool je samo jednom slavio, uz tri remija i tri pobjede Brightona.

A Brighton je tako postao osmi sudionik osmine finala, još u petak je dalje prošao Manchester City koji je svladao Arsenal, a u subotu Manchester United, Tottenham Hotspur, Bristol City, Southampton, Leeds United i Leicester City. 

U nedjelju će još igrati Stoke City - Stevenage i Wrexham - Sheffield United, a u ponedjeljak Derby County - West Ham United, dok će Sunderland - Fulham, Burnley - Ipswich Town, Grimsby Town - Luton Town, Fleetwood Town - Sheffield Wednesday i Birmingham City - Blackburn Rovers morati igrati ponovno.