uzbudljiv nastavak sezone

[VIDEO/FOTO] Nenad Bjelica najavio je napadačko pojačanje u Osijeku; nakon Mandžukića sada se spominje ime još jednog hrvatskog reprezentativca

26.12.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Čeka li nas jedna od uzbudljivijih proljetnih polusezona u Hrvatski Telekom Prvoj ligi? Ako je suditi po drugom dijelu jesenske polusezone, u kojem su i Osijek i Gorica prezentirali dobre igre, a dok Dinamo mora voditi bitku i na međunarodnoj sceni, u Europskoj ligi, čini se da bi neizvjesnost mogla potrajati

Dinamo je vodeća momčad lige, s istim brojem bodova kao i Osijek, no moramo biti objektivni i reći da 'modri' imaju dvije utakmice manje od slavonskog prvoligaša, što bi u najidealnijim uvjetima Mamićevoj momčad moglo donijeti i šest bodova prednosti.

I Gorica je s dvije utakmice manje od Osijeka, a za vodećim dvojcem zaostaje četiri boda, što i momčadi Valdasa Dambrauskasa ostavlja prostor za optimizam.

Osijek je proigrao od dolaska Nenada Bjelice na klupu i u 13 utakmica upisao je deset pobjeda, dva remija i tek jedan poraz. Uz mađarski kapital, stadion koji je svakog dana sve bliži svojem konačnom izgledu, ambicije kluba bujaju kao i Drava nakon svake kiše ili snijegom bogate zime.

I nije ni čudo da se već ove sezone razmišlja o mogućem pohodu na vrh. No, trener Bjelica nikad ne izlazi sa senzacionalističkim porukama, pa tako ni sada ne najavljuje nešto u što nije siguran.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ali, kada nešto kaže, treba ga se shvatiti ozbiljno. A to je u ovom slučaju, najava kupovine igrača. Čak je i rekao kakav tip mu treba. Jasno je da u zadnjoj liniji, a koju čini dvojac reprezentativnog potencijala Ante Majstorović - Mile Škorić ima najjaču osovinu. I da su njih dvojica najveći magneti potencijalnim kupcima.

'Ima za dosta naših igrača zanimanja drugih sredina, a spremni smo na svaku opciju, što ne znači da nam je u mislima prodaja bilo koga. No, nikad se ne zna što može biti, pa će i naše aktivnosti u prijelaznom roku ove zime, a osim potrage za još jednim napadačem koji bi udvojio konkurenciju s u jesen odličnim Mierezom, biti usmjerene i na spremnost reagiranja ukoliko nam netko od standardnih igrača ode. Morat ćemo tada dovesti odgovarajuću zamjenu. Ipak, mislim i očekujem da nekih osobitih promjena u kadru naše prve momčadi ove zime neće biti', kazao je Nenad Bjelica za Sportske novosti.

Ovaj vrsni trener zna da u tom kratkom periodu ne bi imao previše vremena za veće kadrovske promjene, to jest uigravanje nekih novih linija kretanja i zato se je bolje držati uigranih shema.

Ali ova najava kupovine napadača zaintrigrila je mnoge.

>> Sprema se najsenzacionalniji transfer u povijesti HT Prve lige; Nenad Bjelica uz njegovu pomoć može srušiti Dinamo...

Iz menadžerskih se krugova u srijedu probila vijest da je Mario Mandžukić bio potencijalno pojačanje, no tu su opciju demantirali i Ivan Cvjetković, Mandžukićev menadžer, ali i sâm Nenad Bjelica.

Nije dugo trebalo da se u eteru pojavi 'novo pojačanje', što bi se također moglo pokazati kao glasina. Kako to danas ide, usmenom predajom...

Navodno je riječ o Antoniju-Mirku Čolaku, napadaču koji je iz Rijeke u rujnu za tri milijuna eura preselio u grčki PAOK. Tamo se ovaj igrač, rođen u Njemačkoj, baš i nije naigrao i logično je da traži sredinu gdje bi imao značajniju ulogu. Jer sigurno ima ambicija ponovno se naći na Dalićevom popisu, kako mu 24 minute iz prijateljskog ogleda protiv Turske ne bi bile jedine u reprezentativnoj karijeri.

Sredinom prosinca povezivalo ga se i s Dinamom, ali tek u slučaju da Bruno Petković napusti Maksimir.

A Petković ne bi odlazio za maleni novac. Međutim, pitanje je hoće li se u zimskom prijelaznom roku pojaviti kupac s 15-tak milijuna eura koji bi se ulili u Dinamovu blagajnu.

U tom slučaju opcija s dolaskom Čolaka na posudbu u Osijek čini se vjerojatnijom. Iako i ovu priču treba uzeti s velikom dozom rezerve.

  • +3
NK Osijek - NK Šibenik, HT Prva liga, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL