SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Mijo Caktaš 'farmaceute' je počastio hat-trickom; pogledajte kako je Osijek u Koprivnici 'utrpao' četiri gola

09.10.2022 u 17:05

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka nastavili su s odličnom formom te su novu prvenstvenu pobjedu upisali protiv Slaven Belupa kojeg su u utakmici 12. kola SuperSport HNL u gostima pobijedili 4:0. Prvo ime susreta bio je Mijo Caktaš koji je zabio tri gola, dok je jedan dodao Laszlo Kleinheisler

Osijek je time ostvario četvrtu pobjedu u prvenstvu u nizu, kao i petu u posljednjih šest nastupa. Slaven Belupo je izgubio četvrti put u zadnjih pet ligaških dvoboja.

Ogroman korak prema nova tri boda Osijek je napravio u prvih 45 minuta nakon kojih je vodio 3:0.

Već u 5. minuti zatresla se domaća mreža. Caktaš je ubacio iz slobodnog udarca, a loptu na kraju nitko nije dotaknuo već je ona otišla iza leđa domaćeg golmana Markovića za 1:0 Osječana.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U 35. minuti gosti su povećali vodstvo nakon što je Beljo ukrao loptu, a akciju je završio mađarski reprezentativac Kleinheisler.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo je i definitivno bačen na koljena u nadoknadi prvog poluvremena, a još je jednom strijelac bio Mijo Caktaš.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek na tome nije stao te je sve podsjetilo na prošlu utakmicu u kojoj je momčad Renea Pomsa imala 3:0 na poluvremenu protiv Lokomotive (4:1), a potom zabila i četvrti gol.

U 52. minuti opet je pao Slaven Belupo, a razigrani Mijo Caktaš je postigao svoj treći gol na susretu za konačnih 4:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon toga su gosti bitno smanjili gas, a unatoč tome što je Slaven Belupo stvorio nekoliko sjajnih prilika do počasnog gola ipak nije došao.

  • +16
Slaven Belupo - Osijek, SuperSport HNL, 9.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Nedjeljni suparnici su ostali na istim mjestima na ljestvici. Osijek je treći te ima dva boda manje od drugog Hajduka. Slaven Belupo je četvrti i ima četiri boda manje od Osječana.

SuperSport HNL, 12. kolo:

Slaven Belupo - Osijek 0:4 (Caktaš 5, 45+1, 52, Kleinheisler 35)

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore