SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Lokomotiva protutnjala kroz Šibenik; 'lokosi' su Šibenik počastili s čak četiri gola

12.02.2023 u 17:07

Bionic
Reading

U susretu 21. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je na Šubićevcu pobijedila Šibenik 4:0 ostvarivši drugu uzastopnu pobjedu, dok je Šibenik upisao šesti poraz u zadnjih sedam kola

Lokomotiva je na Šubićevcu od samog početka preuzela inicijativu i praktički zagospodarila terenom. Šibenik u prvih 45 minuta nije djelovao dobro, pa su 'lokosi' vrlo brzo kapitalizirali bolju igru.

Gosti su poveli u 26. minuti golom Sandra Kulenovića, njegovim sedmim ove sezone. Ivan Miličević je ubacio s lijeve strane, lopta se od Josipa Pivarića odbila do Kulenovića, a gostujuća 'devetka' je sjajno reagirala pogodivši za 1:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo tri minute kasnije već je bilo je 2:0. Mateo Marić je ubacio s desne strane, a Vladimir Bubanja nadskočio domaću obranu i glavom pogodio za uvjerljivo vodstvo 'lokosa'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenik je u nastavku susreta zaigrao daleko kvalitetnije i domaćin je mogao smanjiti u 56. minuti kada je veliku priliku imao Dejan Radonjić, no njegov udarac je golman Lokomotive Nikola Čavlina sjajno zaustavio. Šest minuta kasnije Radonjić je ponovo bio u izglednoj prilici, no Čavlina je još jednom bio siguran.

  • +14
Šibenik - Lokomotiva, 21. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U 64. minuti s dvadesetak metara je zaprijetio i Duje Čop, ali je pucao pored gola. Kada se činilo kako bi domaćim mogao vratiti neizvjesnost u susret, Lokomotiva je zabila i treći gol, a strijelac je bio Silvijo Goričan u 77. minuti iz, do tada, jedine gostujuće prilike u drugom poluvremenu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Točku na 'i' sjajne predstave gosti su stavili u 85. minuti. Bila je to brza kontra, Goričan je nakon gola upisao i asistenciju, a Indtrit Tuci zabio za 4:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Na ljestvici vodi Dinamo s 49 bodova i susretom manje, Hajduk je drugi s 41 bodom, dok je Osijek treći s 35 bodova. Lokomotiva je sedma s 25 bodova, Šibenik deveti sa 16, a na začelju je Gorica s devet bodova.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore