'vukovi' na rubu propasti

Dramatično stanje u Ciboni; trener Josip Sesar u očaju zavapio: Neki nisu primili plaću sedam ili osam mjeseci...

11.02.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u petak su u ABA ligi na svom parketu doživjeli težak poraz od Splita. Ostali su 'cibosi' na minus 18, bilo je 90:72 za 'žute', a taj je poraz otvorio neka nova pitanja. Trener Cibone Josip Sesar otkrio je dramatično stanje u klubu

Očajno loše stanje u Ciboni nije nikakva novost, klub je prošlog ljeta preuzela 'nova garnitura' nakon što je doslovno bilo pitanje hoće li Cibona kao takva opstati.

Nagomilani dugovi iz prošlih sezona, nemogućnost dogovora s čelnicima Grada Zagreba, te svi ostali 'kosturi iz ormara' koji po potrebi 'ispadaju' kako bi dodatno zakomplicirali ionako katastrofalnu situaciju u klubu. To je realnost već godinama, a ništa se nije promijenilo ni pod novim vodstvom.

Momčad je 'skrpana' na brzinu, krenulo se u novu sezonu, a nakon svega trener Josip Sesar više nije mogao skrivati sve probleme koji pritišču Cibonu.

'U ovom klubu igraju igrači koji su do zadnjeg čekali da bi došli u Cibonu. Imali su veliku želju da igraju za Cibonu. Na startu sezone je bila priča hoćemo li moći i jednu pobjedu uzeti. Onda se stvorila priča da možemo u playoff... Ne, nama treba još jedna pobjeda za ostanak Cilj uoči sezone je bio ostanak u ABA ligi - izbjegavanje zadnjeg mjesta, a predzadnje bi bilo super. Drugi cilj je da se u prvenstvu uđe među četiri', započeo je svoje dramatično izlaganje trener 'cibosa' Josip Sesar i nastavio:

  • +12
KK Cibona - KK Split, ABA liga, 10.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Imamo na rosteru četiri igrača koja su igrala epizodne uloge u ABA 2 ligi i oni se ovdje pokušavaju izboriti za pobjede i se da podignu svoju vrijednost. Znate u kakvoj je situaciji klub, bilo je upitno hoće li ga biti ili neće. Da li mislite da to ne utječe na njih? Ovdje su ljudi od kojih neki nisu dobili plaću pet ili šest mjeseci, a neki sedam ili osam. Imam potrebu to reći. Ovi momci su zaslužili ovo navijanje, pa čak još i više. Ovim momcima treba podrška i treba biti pozitivan u ovom trenutku. Ti momci ne ulaze u priče oko svega ovoga. Znam, nije lako ni gasiti sve te požare, ali momci su razumni i znaju što je to. U interesu mi je da ih zaštitim, ovo što smo do sada napravili je više nego što je itko ovdje od vas očekivao. Otvoren sam za kritiku, kao i što sam rekao da je utakmica protiv Mege bila najgora u povijesti Cibone. Ali treba reći i ovo što sam sada s vama podijelio', zaključio je Sesar.