KATASTROFALAN POVRATAK

[VIDEO/FOTO] Legendarni Evander Holyfield dobivao teške batine u ringu; sudac prekinuo boksački 'masakr' nakon manje od dvije minute

12.09.2021 u 09:56

Bionic
Reading

Brazilski MMA borac Vitor Belfort lakoćom je savladao legendarnog boksačkog veterana Evndera Holyfielda

Mnogi su ostali iznenađeni viješću kako će Evander Holyfield uskočiti u boksački meč protiv Vitora Belforta nakon što je Oscar De La Hoya otkazao svoj nastup zbog korona virusa. Legendarni Evander za nešto više od mjesec dana napunit će 59 godina, a dodatno je zabrinuo fanove svojim izdanjem na otvorenom treningu.

Neki su se nadali kako je to samo zavaravanje protivnika te da će Holyfield dobro izgledati u ringu. To se nažalost nije dogodilo i Belfort je Holyfielda porazio prekidom nakon nešto manje od dvije minute borbe, piše Fight Site.

Holyfield je obećavajuće započeo meč te ga je otvorio blagim pritiskom i dobrim lijevim krošeom. Međutim, gotovo 15 godina mlađi 'Phenom' ubrzo preuzima inicijativu. Dvaput je Holyfield završavao na podu nakon dobrih i agresivnih kombinacija Belforta. Međutim, 'Real deal' se oba puta pridigao i nastavio s borbom.

Belfort je konstantno pritiskao i nakon što se Evander drugi puta pridigao, Brazilac je pritisnuo serijom aperkata i krošea. Holyfield se branio, nije završio uzdrman na podu, no sudac je odlučio prekinuti borbu. Evander nije bio zadovoljan prekidom i nakon borbe izjavio je kako nije bio uzdrman niti izvan borbe. Teško je reći je li šteta što je sudac brzo prekinuo ili je možda ipak spasio Holyfielda od težih batina. Nažalost, nismo puno vidjeli od veterana koji jako želi borbu protiv Mikea Tysona. Snimku prekida pogledajte OVDJE.

  • +5
Evander Holyfield - Vitor Belfort Izvor: Profimedia / Autor: CHANDAN KHANNA / AFP / Profimedia

Realno, pobjeda 44-godišnjeg Belforta nad uskoro 59-godišnjim Holyfieldom nije došla kao veliko iznenađenje. Holyfield izgledom odaje dojam da je u dobroj fizičkoj formi, no godine uzimaju danak i daleko je on od borca kakav je nekoć bio.

Inače, do samog dana borbe nije se znalo hoće li borba između Belforta i Holyfielda biti sankcionirana kao egzibicija ili službeni profesionalni meč. Atletska komisija na Floridi odobrila je borcima da meč bude registriran kao službeni, no Holyfield je bio nesiguran oko svog profesionalnog omjera te je odluka bila na njemu i organizatorima. Na koncu, ova borba je bila egzibicijska. Tako je Holyfield ostao na profesionalnom omjeru 44-10-2 dok Vitor Belfort i dalje ima samo jedan profesionalni boksački meč. Davne 2006. godine, nokautom u prvoj rundi pobijedio je sunarodnjaka Josemaria Nevesa.