revijalni meč

[FOTO] Povratak u ring i odličan nastup! Hrvatski boksač Željko Mavrović 'istukao' 26 godina mlađeg Gruzijca

10.09.2021 u 20:01

Bionic
Reading

Željko Mavrović vratio se u boksački ring sjajnim nastupom u revijalnom meču protiv Gruzijca Ramaza Gogičašvilija u austrijskom Klagenfurtu

Bio je to revijalni meč koji neće ulaziti u skor niti jednog boksača, a u njemu je od prve minute dominirala 'Šaka sa Srednjaka'. Bez obzira što Gruzijac u karijeri nikada nije pobijedio niti jednog protivnika koji nije iz njegove zemlje, treba reći da je 26 godina mlađi od Mavrovića.

Naš povratnik za svoje godine pokazao se u impresivnom izdanju i šteta što meč nije okončao prekidom, a pobjednika nije bilo, jer je riječ o egzibiciji iako je svakome tko je gledao bilo jasno da je Mavrović istukao Gogičašvilija. Boksalo se šest rundi po tri minute i dojma smo da je svaka pripala našem borcu.

Mavroviću je ovo prvi meč nakon 1998. godine i meča protiv Lennoxa Lewisa. Bio je to njegov najveći meč, ujedno i jedini poraz u karijeri, nakon kojeg se umirovio. Nekoliko puta najavljivao je povratak u ring, no on se nije dogodio sve do sada, kad je 'Irokez' zapravo sve iznenadio odlukom na ponovno odjene rukavice.

  • +7
Željko Mavrović - Ramaz Gogičašvili Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Gogičašvili se treći puta borio protiv hrvatskih boksača. Prvi put 2019. godine, kad ga je nokautom u drugoj rundi zaustavio Alen Babić, dok je drugi put to napravio prije samo dva tjedna, kad ga je u Beču savladao Agron Smakići, također prekidom u drugoj rundi.

Do sada je u profesionalnoj karijeri ovaj 26-godišnjak upisao 14 pobjeda (sve protiv Gruzijaca), 35 poraza i dva neodlučena meča, a Mavrović je na profesionalnom omjeru od 27 Pobjeda i jednog poraza.