protivnici 'vatrenih'

[FOTO] Kanađani su dobro namučili Urugvajce, ali su na kraju izgubili 2:0; Marokanci ponovno nisu primili gol...

28.09.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Ovih su dana pripremne utakmice igrali i hrvatski protivnici na SP-u u Katru. Na terenu su bili Kanađani i Marokanci, a sigurni smo kako su izbornik Zlatko Dalić i njegov stručni stožer pozorno pratili njihove susrete s Urugvajem i Paragvajem

Reprezentacija Kanade je u Bratislavi odigrala pripremnu utakmicu s Urugvajcima koje je predvodio Luis Suarez. Na kraju su Urugvajci slavili 2:0, ali dojam je da će Kanada biti vrlo neugodan protivnik ako ih se imalo podcijeni.

Zanimljivo je da su Kanađani igrali u formaciji 3-4-1-2, a izbornik John Herdman je krenuo s ovih 11: Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Laryea, Piette, Eustaquio, Adekugbe - Davies - Larin, David.

Zanimljivo je da najveća kanadska zvijezda, inače standardni lijevi bek Bayerna Alphonso Davies, u reprezentaciji igra na poziciji polušpice...

Urugvajci su utakmicu riješili već nakon 30 minuta igre, poveli su već u 6. minuti golom Nicolasa De La Cruza iz perfektnog slobodnjaka, a za 2:0 je u 33. minuti zabio je napadač Liverpoola Darwin Nunez nakon ubačaja Luisa Suareza.

  • +7
Kanada - Urugvaj, nogomet, prijateljska utakmica, 27.9.2022. Izvor: Profimedia / Autor: VLADIMIR SIMICEK / AFP / Profimedia

Urugvajci su se u nastavku susreta malo opustili, Kanada je u drugih 45 minuta bila bolja, konstantno je pritiskala i napadala, ali gol nije zabila.

Maroko je pak nastavio sjajan niz, prvo je prije nekoliko dana pobijedio Čile 2:0, a sada je u Sevilli odigrao 0:0 s Paragvajem. Treba istaknuti kako je ovo Marokancima četvrta utakmica u nizu u kojoj ne znaju za poraz i treća u kojoj nisu primili gol!

Na taj će detalj, bez obzira na snagu protivnika s kojima su Marokanci igrali, izbornik Dalić posebno morati obratiti pažnju. 'Lavovi s Atlasa' igraju čvrsto, doslovno na rubu grubosti, a novi izbornik Walid Regragui koji je naslijedio Vahu Halilhodžića sigurno taj dio momčadi i igre neće mijenjati.

  • +9
Maroko - Paragvaj, nogomet, pripremna utakmica, 27.9.2022. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

U reprezentaciju su se vratile dvije velike zvijezde, Noussair Mazraoui na lijevom beku i Achraf Hakimi na desnom beku, a tu je i Hakim Ziyech.

Maroko je krenuo u sastavu Bono - Mazraoui, Dari, Saiss, Hakimi - Amrabat - Ziyech, Boufal, Harit, Ounahi - Mmaee, no Regragui je do kraja utakmice promijenio čak šest igrača pa je teško reći je li ovo 'prvih 11' na koje računa za SP u Katru ili će biti još nekih promjena.

Podsjetimo, Hrvatska prvu utakmicu na SP-u u Katru igra baš protiv Maroka, 23. studenog od 11 sati, dok je sraz s Kanadom na rasporedu 27. studenog od 17 sati.