što im je to trebalo?

Skandalozne optužbe na račun Zlatka Dalića; Talijani hrvatskog izbornika krive za tešku ozljedu Marcela Brozovića

28.09.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Talijanski mediji tvrde kako su u Interu bijesni nakon što je potvrđeno kako će Marcelo Brozović zbog djelomične rupture mišića stražnje lože pauzirati minimalno mjesec dana. Pojedini izvori idu tako daleko da za tu ozljedu izravno krive našeg izbornika Zlatka Dalića

Podsjetimo, Marcelo Brozović ozlijedio se u nedjelju navečer na utakmici posljednjeg kola Lige nacije između Hrvatske i Austrije koju su 'vatreni' igrali u Beču. Naš je reprezentativac u 16. minuti utakmice osjetio bol u lijevoj nozi, jednostavno je sjeo na travnjak i zatražio liječničku pomoć. Odmah se vidjelo da nije dobro...

Pregled magnetskom rezonancijom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina potvrdio je djelomičnu rupturu mišića stražnje lože, pa Brozovića čeka mirovanje od nekoliko tjedana, objavili su iz HNS-a još u ponedjeljak.

Čitajući između redova, tih 'nekoliko tjedana' je u prijevodu najmanje tri do četiri tjedna oporavka, ako će sve teći prema planu. Iz HNS-a su objavili i to kako će o daljnjem tretmanu brigu voditi nadležni liječnici milanskog Intera, koji će dati i precizniju prognozu oporavka, a s njima će u stalnom kontaktu biti i liječnička služba hrvatske reprezentacije.

  • +51
Austrija - Hrvatska, Liga nacija, 25.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

U teoriji ta 'suradnja' zvuči idealno jer svima je u interesu da se Brozović što prije potpuno oporavi jer je praktički nezamjenjiv, kako u Interu tako i u redovima 'vatrenih'. No praksa je nešto potpuno drugo jer je Svjetsko prvenstvo doslovno pred vratima, manje je od dva mjeseca do početka Mundijala. U isto vrijeme Inter do tada samo u Ligi prvaka čak dva puta igra s Barcelonom, uz sve izazove u Serie A.

I tu je sve puklo. Jer talijanski mediji prenose kako su u Interu bijesni na izbornika Zlatka Dalića i HNS. Dapače, misle da je hrvatski izbornik izravni krivac za tešku ozljedu Marcela Brozovića!

Il Corriere Dello Sport tvrde da je vodstvo Intera razočarano načinom na koji je došlo do ozljede. Zamjeraju izborniku Zlatku Daliću to što je Brozovića u prvoj utakmici s Danskom koristio svih 90 minuta. Tvrde kako Brozo nije bio spreman za takav napor, te naglašavaju i to kako je uoči reprezentativne stanke preskočio nekoliko treninga prije susreta s Udineseom baš zbog problema s tim mišićem koji je sada stradao.

Zbog toga su očekivali da će Brozović biti barem djelomično pošteđen napora za reprezentaciju, ali on je bio starter u obje utakmice koje je Hrvatska igrala u ovom ciklusu Lige nacija! I tu kao najvećeg krivca vide izbornika Dalića!

Dodatno su u Interu 'poludjeli' i zbog načina na koji je HNS obavijestio o Brozovićevoj ozljedi. HNS je objavio kako će naš veznjak biti izvan terena 'nekoliko tjedana', a iz Intera su to shvatili kao izravnu poruku da ga se poštedi u klubu i ne vraća prerano na teren baš pred Svjetsko prvenstvo.

U Interu su to shvatili kao izravan pritisak na klub koji ga plaća i koji bi ga trebao 'dozirati' kako bi što spremniji dočekao SP u Katru.

Na žalost, dojam je kako ovim sramotnim optužbama na račun Zlatka Dalića i HNS tu nije kraj. Iz Intera će gotovo sigurno u sljedećim danima imati još ponešto za reći. Ali ne smiju zaboraviti da u ovom trenutku svima prvi cilj treba biti zdravlje Marcela Brozovića te njegov potpuni i što brži oporavak. Jer ni Inter ni 'vatreni' za njega nemaju adekvatnu zamjenu, ali njegovo je zdravlje u ovom trenutku najvažnije.