ZASLUŽENO

[VIDEO/FOTO] I Uefa se naklonila igrama hrvatskog prvaka; dva nogometaša Dinama u idealnoj momčadi kola

11.12.2020 u 13:14

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA sa 3:1, a dva nogometaša hrvatskog prvaka izabrana su u idealnu momčad

Hrvatski predstavnik potvrdio je prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala slavljem protiv ruskem momčadi, a strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti.

Dinamo je pružio još jednu vrlo dobru predstavu u drugom po snazi europskom natjecanju, a to je znala još jednom vrednovati i Uefa putem svojeg Performance Zone sustava i rankinga te je u najboljih 11 šestog kola uvrstila i dva Dinamovca – braniča Joška Gvardiola i napadača Lirima Kastratija.

  • +16
NK Dinamo - CSKA Moskva, UEFA Europska liga, 10.12.2020. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Podsjećamo da oni nisu jedini 'modri' koji su tijekom igranja po skupinama završili u idealnoj momčadi. To je čak uspjelo tri puta golmanu Dominiku Livakoviću.

'Možemo biti zadovoljni pobjedom, ali jedino ćemo malo žaliti zbog toga primljenog gola. Svi znamo da Majer ima jako dobar centaršut, odigrali smo uigranu akciju, našao sam se na tom mjestu gdje je trebalo i zabio gol', rekao je Gvardiol te dodao:

'Protivnici u šesnaestini finala? Nemamo želje za ždrijeb, koga god da izvučemo neće biti lako, kako je nama tako je i njima.'