svaka čast

[VIDEO/FOTO] Dinamo je i unatoč primljenom golu postao apsolutni rekorder Uefinih natjecanja

11.12.2020 u 06:34

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama još u prošlom kolu, pobjedom 2:0 u Rotterdamu protiv Feyenoorda, potvrdili su plasman u sljedeću rundu natjecanja Europske lige, baš kao i osvajanje prvog mjesta u skupini, što će 'modrima' donijeti i lakšeg protivnika u 16-ini finala. A da su najbolji u K skupini, 'modri' su potvrdili pobjedom 3:1 protiv moskovskog CSKA-a

Naravno, kako su se riješili velikog pritiska, tako je i Dinamovom treneru Zoranu Mamiću bilo jednostavnije pripremati momčad za ogled protiv moskovskog CSKA-a. A još kada je doznao da u Zagreb ne dolaze Nikola Vlašić i četvorica standardnih prvotimaca, stvar je bila još jednostavnija.

No, imali su Mamićevi igrači razloga 'ekstra' gristi na ovoj utakmici, s obzirom na to da su bili jedina momčad koja ove sezone nije primila gol u prvih pet kola u oba europska natjecanja.

A kada su već izdržali do 76. minute, to jest došli do ukupnog zbroja od 526 minuta, Dinamovi su se igrači upisali u povijest Uefinih natjecanja, postavši tako momčad s 'najgranitnijom' obranom.

Do ove Dinamove utakmice, rekorderi s najduže sačuvanom mrežom bili su igrači Manchester Uniteda, iz sezone 2010/11, kada su izdržali prvih pet utakmica, te 32 minute ogleda protiv Valencije. Niz Uniteda trajao je 482 minute, a tada je loptu u mrežu 'vragova' ugurao Pablo Hernandez.

  • +16
NK Dinamo - CSKA Moskva, UEFA Europska liga, 10.12.2020. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Eto, Dinamo je tako nadmašio taj rekord, pa će se Dominik Livaković i Danijel Zagorac, koji je branio u utakmici protiv Wolfsbergera, imati čime hvaliti kada odu u igračku mirovinu.

Šteta samo što je Kristijan Bistrović u 76. minuti uspio zabiti za CSKA, to jest smanjenje rezultata na 3:1, jer onda bi ovaj čudesni niz Dinamovih golmana uistinu trajao godinama.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.