PAO JE LUDOGOREC

[VIDEO] Dinamov trijumf u Bugarskoj! 'Modri' napravili ogroman korak prema play-offu Lige prvaka; pogledajte golove za veliko slavlje

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici 3. pretkola Lige prvaka kao gosti svladali bugarski Ludogorec u Razgradu sa 2:1

Utakmica je odlično počela za Dinamo koji je poveo sa 2:0 golom Dine Perića (6) i autogolom domaćeg vratara Sergija Padta (9-ag), a na konačnih 1:2 smanjio je Bernard Tekpetey (22).

Nakon što mu je sudac Cakir 'progledao kroz prste' na samom startu utakmice jer nije vidio kako je kao posljednji igrač rukama povlačio suparnika i to kao posljednji igrač obrane na 20-ak metara od svojih vratiju, stoper Dinama Perić je u 6. minuti zatresao suparničku mrežu i to u stilu rasnog napadača.

Oršić je ubacio 'svijeću' u domaći kazneni prostor, tamo je prvo do lopte u skoku stigao Lauritsen, a nakon što se ona odbila od tla sjajnim volejom 'stisnuo' ju je Perić i okružen četvoricom suparničkih igrača svladao Padta.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Tri minute potom već je bilo velikih 2:0 za zagrebački sastav. Baturina je osvojio loptu na polovici Ludogoreca, proigrao Oršića koji je vidio utrčavanje Ljubičića iza obrane domaćih, a lijevi branič Dinama je zatim poslao prizemnu loptu u peterac tražeći Ivanušeca. U pokušaju presijecanja tog dodavanja domaćeg vratara Padta lopta je pogodila u petu i još jednom mu završila iza leđa.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Zbunjenost domaćih kratko je trajala, vrlo brzo je ipak Ludogorec preuzeo konce igre u svoje ruke, a takav pristup donio mu je i pogodak za prepolavljanje zaostatka u 22. minuti. Obrana Dinama nije dobro raščistila jedno ubacivanje, do lopte je na lijevom krilu stigao Tekpetey koji je snažnim udarcem 'probio' blok Ristovskog te pogodio bliži kut loše postavljenog Livakovića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Ludogorec je i u nastavku susreta bio aktivniji, ali rezultat se više nije mijenjao. Najbliži poravnanju domaćin je bio odmah na startu nastavka kada je udarac Ricka Livaković krajnjim naporom skrenuo u vratnicu, a zatim je lopta 'šetala' po gol-liniji prije no što ju je vratar hrvatskog prvaka potpuno ukrotio.

Uzvratni susret na programu je 9. kolovoza u Zagrebu.

Ukupni pobjednik dvoboja Dinamo - Ludogorec u posljednjem će, 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz susreta norveškog Bodo/Glimta i litvanskog Žalgirisa za ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka, dok će poraženi igrati u 4. pretkolu Europske lige protiv poraženog iz susreta Bodo/Glimt - Žalgiris.

Više na SofaScore OVDJE

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.