LETEĆI KARLO

[VIDEO] Brutalno zakucavanje Matkovića u posljednjoj sekundi drugog produžetka Hrvatskoj je donijelo dvije pobjede u jednoj utakmici

01.03.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacije sinoć je nakon dva produžetka na gostovanju pobijedila Švedsku 98:105 i tako ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvu koje će se 2023. održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Hrvatska košarkaška reprezentacije sinoć je nakon dva produžetka na gostovanju pobijedila Švedsku 98:105 i tako ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvu koje će se 2023. održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Hrvatska je u utakmicu ušla s tri poraza iz istog broja susreta u skupini C i još je u trećoj četvrtini imala zaostatak od 15 poena. Izbornik Damir Mulaomorović je snizio petorku, mjesto organizatora igre prepustio Goranu Filipoviću, a od visokih igrača u igri ostavio Karla Matkovića, Pokretljiva i agresivna obrana malo po malo je počekžla davati rezultate. Filipović je briljirao, a ni Matković nije zaostajao. Stigla je i pomoć suigrača i Hrvatska je na kraju stigla do važne pobjede. Posebno važna je činjenica da je ona izražena većom razlikom (7) nego li je prije nekoliko dana upisan poraz od istog protivnika (6).

U skupini su četiri reprezentacije, a u drugom krugu tri prvoplasirane momčadi se spajaju sa tri najbolje iz skupine D u kojoj su Izrael, Njemačka, Estonija i Poljska.

Hrvatska je trenutno u svojoj skupini posljednja s omjeru 1-3, Švedska i Slovenija su na 2-2, a Finska na 3-1. Do kraja kvalifikacija Hrvatska gostuju kod Slovenije (30. lipnja) i dočekuje Finsku (3. srpnja). Dobije li obje utakmice, uz jedan poraz Šveđana, prolazi dalje pri čemu prenosi i bodove iz utakmica s protivnicima koji idu u drugi krug. Za prolaz dalje dovoljna je i jedna pobjeda, a u slučaju da Šveđani izgube obje svoje utakmice, za protivnike također imaju Fince (na gostovanju) i Slovence (kod kuće).

  • +2
Švedska - Hrvatska, kvalifikacije za SP u košarci 2023. Izvor: EPA / Autor: Stefan Jerrevang/TT

Svaka će reprezentacija u drugom krugu igrati kod kuće i u gostima ukupno šest utakmica protiv tri reprezentacije iz skupine s kojima se još nisu susrele u kvalifikacijama. Nakon svih odigranih utakmica tri prvoplasirane ekipe iz svake skupine osvojit će ulaznicu za Svjetsko prvenstvo.

Sada je jasno koliko je brutalno zakucavanje letećeg Matkovića u posljednjoj sekundi sinoćnjeg susreta protiv Švedske donijelo Hrvatima.

S tim potezom, s ta dva poena Hrvatska je u jednoj praktički dobila dvije utakmice i posve realne izglede za prolaz dalje.

Nevjerojatni Matkovićev let i silnu energiju iskazanu na isteku fizički i psihički iscrpljujuće utakmice s efektnim zakucavanjem pogledaje OVDJE.