SuperSport HNL

[VIDEO] Analiza Sudačke komisije HNS-a otkriva jesu li Hajduku s pravom poništena dva gola protiv Istre 1961

29.01.2023 u 22:21

Bionic
Reading

Hajduk je doživio težak 3:0 poraz u 19. kolu SuperSport HNL-a na gostovanju kod Istre 1961 u Puli. Velika se buka podigla oko dva gola koja su Hajduku poništena nakon VAR intervencije

Član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić gostovao je u emisiji 'Studio HNL' na MAXSportu te je analizirao sporne situacije u 19. kolu SuperSport HNL-a.

>> Pogledajte posebnu emisiju Studio HNL posvećenu 19. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

Posebnu je pažnju Kovačić posvetio utakmici Istre 1961 i Hajduka u kojoj su domaćini senzacionalno slavili 3:0, a Hajduku su nakon VAR intervencije poništena dva gola. Utakmicu je sudio Igor Pajač, a VAR sudac je bio Dario Bel, a njegov pomoćnik u VAR sobi Bojan Zobenica.

U 36. minuti nakon duge provjere poništen je gol Melnjaka pri rezultatu 1:0 za Istru 1961.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX sport

'Vidimo da je dosta nizak položaj te bočne kamere i sucima je vrlo teško utvrditi, zbog gužve na malom prostoru, koji je igrač obrane najbliži poprečnoj crti. U ovoj situaciji morali su pojedinačno mjeriti koji je igrač najbliži poprečnoj liniji kako bi u odnosu na njega utvrdili položaj napadača Hajduka. Mislim da je to Livaja u ovoj situaciji. Dobili smo crtu koja nam pokazuje da je jedno 10,15 centimetara u začetku akcije igrač koji je igrao loptom i vratio ju natrag u igru, bio u zaleđu', pojasnio je Kovačić pa se osvrnuo i na poništeni gol Hajduka, odnosno zaleđe Borevkovića u 42. minuti:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Odmah da utvrdimo da je u trenutku kada je igrač Hajduka glavom igrao loptu, golman napustio svoj gol i bio pretposljednji igrač svoje obrane. U tom trenutku, u odnosu na njega se utvrđuje položaj napadača Hajduka. Koji je možda 40-ak centimetara u zaleđu. Ispred njega je jedan igrač Istre koji je zadnji, a pretposljednji u odnosu na kojeg se utvrđuje zaleđe napadača Hajduka je u ovom slučaju bio golman. Ispravna odluka što se tiče zaleđa. Sve dobre odluke u ovom kolu', zaključio je član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić u emisiji 'Studio HNL' na MAXSportu.

Studio HNL 29.01.2023. - 19. kolo Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Standings provided by Sofascore