FIFA_SP_2018.svg

POVIJESNI REZULTAT

Vida: Nismo ni svjesni kakvu smo stvar napravili

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u polufinalu je SP-a u nogometu. No, ni ovog puta, baš kao i protiv Danske u osmini finala, nije moglo bez drame. Iako smo, nakon Vidinog gola u 101. minuti već bili sigurni kako je sve gotovo. Jer kada Vida zabija, onda je to onda - to. Međutim, jučer nije bilo tako

Skoro je bio presudan?

Nema veze, bitno je da je Hrvatska u polufinalu. Rekao sam, nebitno je tko zabija golove. Najbitnije je da Hrvatska prolazi dalje, pobjeđuje. I da je cijela Hrvatska sretna i ponosna.

U jednom trenutku, kada je Perišićeva lopta prošla po gol crti, jeste li se uplašili za konačni ishod?

Nisam se uplašio, jer cijelo vrijeme smo bili u igri. Potom smo preuzeli inicijativu. U prvom poluvrmenu smo imali nekih problema, ali u drugom dijelu smo igrali na njihovij polovici. Možda ne toliko konkretno, ali imali smo posjed i pleli 'mrežu'. Na našu nesreću nije ušla Perišićeva lopta, ali na kraju smo ipak b penalima bolje izvodili penale.

U izvođenju penala djelovali ste izuzetno sigurno. Akinefejev vašem udarcu nije mogao ništa?

  • +12
Luka Modrić i Domagoj Vida s djecom nakon pobjede Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon Portugala i promašenih prilika, a imao samih tri koje nisam realizirao, puno mi se puta vraćala ta slika i ti momenti. Jednostavno, lopta nije htjela u gol. Ali nisam razmišljao o tome, a danas me je Bog nagradio za sav taj trud. Ali ne želim isticati sebe, cijela ekipa odigrala je dobro. Idemo se malo proveselit, ali već u nedjelju počinjemo žestoto raditi za Engelsku.

Možete u utakmici protiv Engleske uvjeriti čelnike Liverpoola da ste igrač za njih?

Ne znam, ne opterećujem se time. Želim uživati u ovome trenutku. Nismo ni mi svjesni kakvu smo stvar napravili. Imamo vjeru, dobru ekipu. Atmosfera je odlična. Naši navijači koji dolaze su odlični. Dobivamo puno videa iz svih gradova, Imamo sve pred sobom. To nas vodi, želimo samo da hrvatski narod bude sretan.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal