UVIJEK VJERNI DOČEKALI VATRENE

Vida: Jučer su mi se tresla koljena

24.05.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Između brojnih obveza koje imaju, hrvatski su reprezentativci danas posjetili klub navijača Uvijek vjerni i uveličali svečano otvorenje novih prostorija kluba

Nekoliko desetaka navijača, koji su se u ranim jutarnjim satima vratili s utakmice u Osijeku, gdje je Hrvatska svladala Wales 2:0, pripremili su prostorije kluba kako bi ugostili najdraže goste - članove hrvatske nogometne reprezentacije. U klub navijača Uvijek vjerni, smješten u Savskoj ulici, iza pivnice Medvedgrad, stigli su Milan Badelj, Ivan Rakitić, Danijel Subašić, Ivan Strinić, Jurica Buljat i Domagoj Vida te članovi stručnog stožera Aljoša Asanović i Marjan Mrmić te glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

'Ima nas iz svih navijačkih skupina, Bad Blue Boysa, Kohorte, Ultrasa, Torcide, a s preko 15 tisuća članova vjerujemo da smo već respektabilna skupina. Pokušavamo biti putokaz svima njima da se navijati može bez baklji i neželjenih scena. Od vas igrača jedino želimo da nas nakon utakmice dođete pozdraviti. I, naravno, da pobjeđujete', rekao je Krunoslav Grlević, predsjednik Kluba navijača Uvijek vjerni.

Uz pomoć turističke agencije Speranza, ali i vlastitog napora, Uvijek vjerni već u utorak će s dva kombija krenuti na put od oko 4200 kilometara, do Tallina i nazad, kako bi bodrili naše igrače u ogledu s Estonijom.

'Zbilja me fascinira njihova volja i želja. Skidam im kapu za sve što rade kako bi nas bodrili', rekao je Domagoj Vida, ujedno i prvi osvajač nagrade Zlatna krila za mladog i perspektivnog igrača, koju dodjeljuju Uvijek vjerni.

'Naravno da sam sretan i ponosan zbog toga. Ta će mi nagrada biti dodatni poticaj za daljnji rad', dodao je.

No neće vam biti teško raditi, jer ove ste sezone napravili mnogo - dogurali do A-reprezentacije i osigurali si plasman u Bayer iz Leverkusena?

'Svakako da su mi to sve velika priznanja. Ne znam otkud bih počeo, jer ostvario sam ono što mnogi mladi nogometaši žele na početku karijere. Jučerašnji ulazak u A-reprezenatciju bio mi je posebno emotivan, jer dogodio se u mom Osijeku, na mom stadionu. Čak su mi se i koljena tresla.'

U Bayeru vam se to ne bi smjelo događati?

'Nadam se da neće. Blizu mene je i Rakitić, bit će gore dosta naših i vjerujem da ću se uspjeti adaptirati', zaključio je Vida i otišao počasiti navijače rundom pića prije puta za Tallin.