mercedes u problemima

Vettelu se otvara prilika konačno oduševiti Ferrarijeve navijače u Monaku!

26.05.2017 u 09:55

Bionic
Reading

Prvi slobodni treninzi uoči utrke ulicama Monte Carla donijeli su značajnu prednost Sebastiana Vettela pred konkurencijom te mučenje Hamiltona i Bottasa sa zagrijavanjem guma. Može li Ferrari do pobjede u Kneževini prvi put nakon 16 godina?

Podsjetimo, posljednji Ferrarijev pobjednik Velike nagrade Monaka bio je Michael Schumacher davne 2001. godine, a nakon toga je uslijedila duga suša talijanske momčadi kojoj je ova ulična utrka postala s godinama najslabija točka svake sezone.

  • +3
Monte Carlo, treninzi za utrku Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

No, Ferrari ove sezone ima jako dobar bolid koji je konkurentan svugdje, što je potvrdio prvi dan treninga u Monte Carlu. Sebastian Vettel odvezao je krug 1:12.720, pola sekunde brži od konkurencije čime je najavio svoju kandidaturu za pole poziciju, s kojoj je najlakše u nedjelju upisati pobjedu na stazi na kojoj je jako teško izvesti pretjecanje.

S druge strane, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas zaostali su više od sekunde i ako se to ponovi u subotu, veliko je pitanje mogu li uopće ući među destoricu najboljih na kvalifikacijama.

'Ne mogu to objasniti. Na prvom treningu bolid je bio odličan, a onda na drugom potpuna suprotnost. Iz nekog razloga gume nisu funkcionirale, ne znam zašto. Pred nama je mnogo studiranja, ali vjerujem u ekipu,' zaključio je Hamilton nakon zabrinjavajućih sat i pol na stazi.

'Čudno je ovo što se dogodilo. Siguran sam da postoji razlog i da će Mercedes u subotu biti u top formi, kao i Red Bull,' oprezan je pak Vettel koji očekuje uključenje u borbu za pole poziciju i svoje bivše momčadi 'bikova'.

Za eventualno iznenađenje mogli bi se pobrinuti vozači Tora Rossa koji su neočekivano bili na četvrtom i petom mjestu u četvrtak.

'Ne treba se previše veseliti, puno se toga mora dogoditi da budemo na kvalifikacijama na ovim pozicijama. Bolid se čini dobar, ali još je puno posla,' upozorio je Danil Kvjat koji kao i većina ljubitelja automobilizma prognozira izuzetno tijesnu borbu na kvalifikacijama te manje od sekunde razlike između prve destorice...